ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οργιάζουν τα «βρώμικα» κυκλώματα στην Ειδομένη: Λίγες ώρες πριν από το μεγάλο «πάρτι»!

Οργιάζουν τα «βρώμικα» κυκλώματα στην Ειδομένη: Λίγες ώρες πριν από το μεγάλο «πάρτι»!

Εγκλωβισμένο με το πρόβλημα που δεν ήθελαν να αντιμετωπίσουν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι ηγέτες στις χώρες τους, άφησε η απόφαση της Συνόδου Κορυφής τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Επί της ουσίας η Σύνοδος Κορυφής επικρότησε τις μονομερείς αποφάσεις περί κλεισίματος του Βαλκανικού Διαδρόμου.Τι θα συμβεί από την Κυριακή;

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΕ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΔΙΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ!

Πώς θα καταφέρει ο κρατικός μηχανισμός να συμμαζέψει την κατάσταση στην Ειδομένη όπου διακινητές, κυκλώματα trafficking, μέλη μυστικών υπηρεσιών τρίτων χωρών -άλλοι με «διακριτικά» εθελοντών κι άλλοι υποδυόμενοι ταλαίπωρους πρόσφυγες - και απατεωνίσκοι πρωταγωνιστούν σ' έναν παράλληλο κόσμο με αυτόν των χιλιάδων ανθρώπων που βρίσκονται «κρατούμενοι» στην Ελλάδα και κυρίως στην Ειδομένη.

Πώς θα καταφέρει ο κρατικός μηχανισμός να συμμαζέψει την παρανομία έναντι της νομιμότητας στο «σημείο zero» της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου αυτήν τη στιγμή βρίσκονται καθηλωμένοι περί τους 14.000 πρόσφυγες και μετανάστες;
Διορία μέχρι την Κυριακή (20/03/2016).

tsipras

Λίγες ώρες πριν από την τελική απόφαση της Συνόδου Κορυφής, πρόσφυγες και μετανάστες στην Ειδομένη ήλπιζαν ότι όλα θα πάνε καλά γι' αυτούς. Όμως, δεν άργησε η είδηση του οριστικού κλεισίματος των συνόρων της Ευρώπης.

Όσο για την Ειδομένη, αφήνεται και αυτή στο έλεος βρώμικων κυκλωμάτων που θησαυρίζουν από το ανθρώπινο δράμα.

Βάση των επίσημων στοιχείων του Συντονιστικού Κέντρου, πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται εντός του camp στην Ειδομένη, ανέρχονται στους 10.500 (καταγραφή Παρασκευή 18/03/2016). Ο συνολικός αριθμός, όμως, όσων υπάρχουν εκεί εκτιμάται ότι αγγίζει τους 14.000 ανθρώπους.

Μια μικρή πόλη, δηλαδή.

Και όπως συμβαίνει με όλες τις πόλεις, μαζί με το νόμιμο υπάρχει και το παράνομο.

eidomeni2

Η κατάσταση τις τελευταίες ώρες είναι έκρυθμη!

eidomeni

Στην Ειδομένη εδώ και ημέρες έχουν στηθεί διάφοροι «δίαυλοι» επικοινωνίας μεταξύ Πειραιά - Αθήνας και Βαλκανικού Διαδρόμου.

Η «ταρίφα εξόδου» κοστίζει ακριβά για πρόσφυγες και μετανάστες...και στη νομιμότητα και στην παρανομία.

Πολλοί από τους ανθρώπους που βρίσκονται εκεί έχουν μοιράσει «χιλιάρικα» για να τους μεταφέρουν στην Ειδομένη.

Τα «τουριστικά γραφεία» της Αθήνας

Το βράδυ της περασμένης περασμένης Παρασκευής (11/02/2016) το στενό δρομάκι της Οδού Κωλέττη στα Εξάρχεια που καταλήγει στην Οδό Θεμιστοκλέους, είχε «φρακάρει». Κανείς, όμως, από τους οδηγούς που εκείνη την ώρα έτυχε να βρισκόμαστε εκεί δεν «κόρναρε».

Υπήρχε λόγος.

Στη γωνία Κωλέττη και Θεμιστοκλέους βρισκόταν παρκαρισμένο ένα ΙΧ αυτοκίνητο «πολυμορφικό» στο οποίο είχε επιβιβαστεί μία οικογένεια προσφύγων με τα τρία παιδιά της. Στην μπροστινή θέση καθόταν μία γυναίκα και είχε στην αγκαλιά ένα αγοράκι που δεν πρέπει να ήταν πάνω από επτά ετών, στο πίσω κάθισμα άλλη μία γυναίκα με δύο παιδιά και ένας μεσήλικας. Έξω από το αυτοκίνητο ο οδηγός έκανε τις τελευταίες συνεννοήσεις με έναν νεαρό αλλοπαδό άντρα και δίπλα του περίμεναν για την επόμενη αποβίβαση - όπως αποδείχθηκε λίγη ώρα αργότερα - δύο ακόμη οικογένειες προσφύγων με παιδιά.

Προορισμός αυτού του επικίνδυνου ταξιδιού η Ειδομένη.

«Τίποτα, τίποτα, βοηθάμε τους ανθρώπους» ήταν η απάντηση στις διερευνητικές ερωτήσεις για το ταξίδι.
Ένας οδηγός ταξί που έχει σταματήσει και παρακολουθεί, σχολιάζει: «Αυτήν την περίοδο μπορείς να βγάλεις πολύ χρήμα».
-Πώς;
«Ξέρεις πόσοι από τους δικούς μου έχουν κάνει αυτό το ταξίδι;»
-Όχι!
«Αλλά αφού δεν καταλαβαίνουν κι αυτοί ότι από τα σύνορα δεν πρόκειται να περάσουν (εννοούσε τους πρόσφυγες), δεν βγάζεις άκρη... Αφήνουνε την κούρσα και τους πάνε πάνω μέχρι και με τα δικά τους αυτοκίνητα. Ακριβή ταρίφα κοπέλα μου».

peiraias

Πριν από λίγες ημέρες η Αστυνομία συνέλαβε έναν 25χρονο ο οποίος είχε στήσει «φάμπρικα» στο Λιμάνι του Πειραιά. Τον έπιασαν την ώρα που είχε επιβιβάσει σε ένα... δανεικό πούλμαν 25 πρόσφυγες και μετανάστες. Στο σχέδιο και τρία ακόμη άτομα -αναζητούνται από την αστυνομία - που ψάρευαν τους «πελάτες» για Ειδομένη από το Λιμάνι. Αυτό συνέβη στις 8 Μαρτίου. Την επόμενη ημέρα η αστυνομία συνέλαβε έναν ακόμη Έλληνα πολίτη 45 ετών ο οποίος επίσης είχε στήσει ένα παράνομο «ΚΤΕΛ» μεταφοράς στα σύνορα.

Οι «ανέγγιχτοι»...

Και στα νησιά του Αιγαίου όπου συρρέουν καθημερινά απελπισμένοι από την Τουρκία, αλλά και στην Ειδομένη, εύκολα κάποιος παρατηρεί στο πλήθος προσφύγων και μεταναστών, εθελοντών, δημοσιογράφων κτλ., μία κατηγορία που μοιάζει λίγο ξένη με το όλο σκηνικό. Είναι οι λεγόμενοι «ανέγγιχτοι». Πότε το παίζουν φωτογράφοι, πότε περιμένουν για μια σακούλα φρούτα που θα κατεβάσει κάποιο φορτηγό -αλλά δεν αγωνιούν - και πότε δημιουργούν κάποιο σκηνικό έντασης, δίχως να πρωταγωνιστούν, ώστε να κόψουν κίνηση ακολουθώντας πιστά πάντα τις οδηγίες της υπηρεσίας. Είναι μέλη διαφορών μυστικών υπηρεσιών που δρουν στη χώρα μας εδώ και πολλούς μήνες. Και στη Λέσβο το ίδιο.

lesvos

Οι διακινητές που χαίρονται με την απόφαση της Συνόδου Κορυφής είναι διαφόρων εθνικοτήτων!

Με αεροπλάνα, με πλοία, με τρένα, με αυτοκίνητα και γενικώς με ό, τι μπορεί να τους περάσει από τα σύνορα και να τους στείλει με ασφάλεια στις χώρες της Ευρώπης που επιθυμούν, πλέον θα πληρώνεται ακόμη πιο ακριβά!

Αυτήν την στιγμή στη χώρα βρίσκονται σε Ευρωπαϊκή «ομηρία» περισσότεροι από 46.000 πρόσφυγες και μετανάστες, η πλειοψηφία των οποίων δεν επιθυμεί να μείνει στην Ελλάδα. Μαθηματική πράξη είναι. Θα αναζητήσουν παράνομη διέξοδο...

Σε αυτό ποντάρουν τα κυκλώματα. Σε τι δηλαδή; Κλειστά τα σύνορα, αλλά ανοιχτό το προσφυγικό!

Η μεγαλύτερη «μπίζνα» ever με συνυπεύθυνη την Ευρωπαϊκή Ένωση, με επίσημη υπογραφή του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και ανεπίσημη την υπογραφή της αντιπολίτευσης που επιμένει να χαριεντίζεται... βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Το μεγάλο «πάρτι» ξεκινά. Προθεσμία μέχρι την Κυριακή.

Στην Ειδομένη και σε όλη την Ελλάδα- εκεί όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες - ο κρατικός μηχανισμός έχει αφεθεί στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, στην αλληλεγγύη των κατοίκων και στο αμπάρωμα των σπιτιών κάποιων άλλων.

σ.σ., συμβουλεύουμε: Μην πηγαίνετε στην Ειδομένη για να πείτε κάτι, αλλά μόνον για να πράξετε κάτι. Με ευχολόγια ούτε η Ειδομένη επιστρέφει, αλλά ούτε και η υπόλοιπη Ελλάδα...

Σχετικές ειδήσεις