ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στρατούλης: Μόνο εάν βγούμε εκτός Ευρωζώνης, μπορούμε να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα αντιμνημονιακό

Στρατούλης: Μόνο εάν βγούμε εκτός Ευρωζώνης, μπορούμε να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα αντιμνημονιακό

«Μόνο εκτός ευρωζώνης μπορεί να εφαρμοστεί το υπό κατάρτιση πρόγραμμα της Λαϊκής Ενότητας», όπως επισήμανε χθες (13/04/2016) από την Αλεξανδρούπολη το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του κόμματος Δημήτρης Στρατούλης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης είπε πως «για να εφαρμοστεί ένα τέτοιο πρόγραμμα αντιμνημονιακό, αναπτυξιακό πρέπει εκ των πραγμάτων να βγει η χώρα μας από την ευρωζώνη, να εκδώσει εθνικό νόμισμα που από μόνο του δε φτάνει. Μαζί μ' ένα αναπτυξιακό προοδευτικό πρόγραμμα μπορεί να δώσει μια θετική οικονομική διέξοδο».

Ο ίδιος χαρακτήρισε το εθνικό νόμισμα ως «εργαλείο για την εφαρμογή του προγράμματος της ΛΑΕ, το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα ανεξάρτητης νομισματικής πολιτικής».

«Να μπορούμε να εκδώσουμε εθνικό νόμισμα με το οποίο να χρηματοδοτήσουμε τις επενδύσεις που χρειάζονται για να ξαναπάρει μπροστά η χώρα, να χρηματοδοτήσουμε την κοινωνική ασφάλιση, τις κοινωνικές πολιτικές», ανέφερε ο Δ. Στρατούλης.

Ο ίδιος επιτέθηκε εναντίον της κυβέρνησης με φόντο τη διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς, λέγοντας ότι «συνεχώς υποχωρούν στις θρασύτατες απαιτήσεις των δανειστών της χώρας», ενώ απέδωσε στους κυβερνητικούς χειρισμούς τη μετατροπή της Ελλάδας «σ' ένα τσουβάλι σιτάρι, το οποίο συμπιέζεται ανάμεσα στις μυλόπετρες του ΔΝΤ και της Μέρκελ».

Σχετικές ειδήσεις