ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ξαφνικός θάνατος» - Με «αυτόματες περικοπές» τα συμπληρωματικά μέτρα

«Ξαφνικός θάνατος» - Με «αυτόματες περικοπές» τα συμπληρωματικά μέτρα

Ξαναρχίζουν οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης – δανειστών για το έκτακτο πακέτο μέτρων, την ώρα που οι Βρυξέλλες ξεκαθαρίζουν πως μόνο σε περίπτωση μεγάλης προόδου θα πραγματοποιηθεί έκτακτο Eurogroup.

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ – ΜΟΝΟ ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΡΟΟΔΟΣ ΘΑ ΣΥΓΚΛΗΘΕΙ ΤΟ EUROGROUP ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ

Σκληραίνουν τη στάση τους απέναντι στην Αθήνα οι δανειστές στέλνοντας σαφές μήνυμα πως σε περίπτωση που τα νούμερα για το πλεόνασμα δεν βγαίνουν θα προχωρήσουν στη λύση των αυτόματων περικοπών.

Η εκπρόσωπος τύπου της Κομισιόν Ανίκα Μπράικχαρτ δεν θέλησε να ξεκαθαρίσει τις λεπτομέρειες του σχεδίου ωστόσο, πηγές των Βρυξελλών σημείωσαν ότι η συζήτηση γίνεται πάνω στις προϋποθέσεις βάση των οποίων ενεργοποιούνται τα μέτρα που θα έχουν και τη μορφή περικοπών και το εύρος τους.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, το εύρος των αυτόματων περικοπών πρέπει να εξεταστεί και να συμφωνηθεί κατάλληλα έτσι ώστε σε περίπτωση που χρειαστεί να εφαρμοστούν να μην επηρεάσουν αρνητικά την οικονομία.

Πηγές της Κομισιόν ανέφεραν επίσης πως προς το παρόν τουλάχιστον είναι δύσκολο να συγκληθεί το Eurogroup την Μ. Πέμπτη και ότι αυτό θα γίνει εάν και εφόσον υπάρξει πρόοδος στις συζητήσεις που είναι σε εξέλιξη στην Αθήνα.

Σχετικές ειδήσεις