ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ως... επιτυχία παρουσίασε το αποτέλεσμα του Eurogroup στον Παυλόπουλο ο Τσίπρας

Ως... επιτυχία παρουσίασε το αποτέλεσμα του Eurogroup στον Παυλόπουλο ο Τσίπρας

Ως επιτυχία παρουσίασε ο πρωθυπουργός τα αποτελέσματα του Eurogroup κατά την ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Έρχομαι για καλό», είπε στον Προκόπη Παυλόπουλο εισερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετική την έκβαση του Eurogroup υποστηρίζοντας πως κλείνει η αξιολόγηση με αποδοχή των ελληνικών προτάσεων και χωρίς πρόσθετα μέτρα.

Παράλληλα, συνέχισε ο πρωθυπουργός, αποτυπώνεται ο οδικός χάρτης για την ελάφρυνση του χρέους. Μήνυμα θετικό τόσο για τις αγορές και τους επενδυτές, όσο και τους έλληνες πολίτες.

«Οι πολίτες σήκωσαν μεγάλο βάρος και δικαιούνται μια ανακούφιση. Η υπόσχεση για ελάφρυνση του χρέους είναι ένδειξη αλληλεγγύης για ένα λαό που ταλαιπωρήθηκε, ίσως άδικα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και ευχαρίστησε τον Πρ. Παυλόπουλο για τη βοήθειά του στην προσπάθεια.

Όπως είπε ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς και θα είναι στη διάθεσή τους για περαιτέρω ενημέρωση. Θέλω να πιστεύω ότι ως τα τέλη του Μαΐου θα έχουν εξειδικευτεί οι λεπτομέρειες της συμφωνίας, τόνισε.

Ο Πρ. Παυλόπουλος είπε ότι πέρα από την αλληλεγγύη η Ελλάδα αποδεικνύει ότι μένει αταλάντευτη στην ευρωπαϊκή της πορεία. «Θεωρώ πολύ σημαντικό ότι η επίσκεψή σας γίνεται μετά την ενημέρωση των Αρχηγών γιατί η απόφαση να μείνουμε στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης είναι απόφαση όλων των πολιτικών δυνάμεων».

Σχετικές ειδήσεις