ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόθεν έσχες - Σταθάκης: Αριστερός και...βαθύπλουτος!

Πόθεν έσχες - Σταθάκης: Αριστερός και...βαθύπλουτος!

Οικονομικό προφίλ που δεν συνάδει με τα χαρακτηριστικά που θα ανέμενε κανείς από έναν αριστερό υπουργό, έχει ο Γιώργος Σταθάκης.

Όπως καταδεικνύεται από το πόθεν έσχες του υπουργού Οικονομίας, οι καταθέσεις του διόλου …αριστερές δεν είναι, καθώς, μαζί με της συζύγου του φτάνουν τα 2,1 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, αίσθηση προκαλεί ότι τα μισά περίπου χρήματά του τα έχει σε τράπεζα της Κύπρου.

Αυτό που δεν διευκρινίζεται μάλιστα είναι ο χρόνος κατάθεσης των χρημάτων αυτών στην Κυπριακή τράπεζα και αν αυτή η απόφαση ήταν απόρροια γνώσης για την πολιτική και οικονομική κατάσταση που διαμορφώθηκε στην Ελλάδα, μετά τα capital controls, δεδομένης και της θέσης που κατέχει ο κ. Σταθάκης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πόθεν έσχες ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης μαζί με τη σύζυγό του έχουν καταθέσεις που ανέρχονται συνολικά σε 2.178.161,01 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το προηγούμενο «πόθεν έσχες» του, οι καταθέσεις του κ. Σταθάκη ήταν 451.061 ευρώ, άρα εμφανίζονται αυξημένες κατά 1,7 εκατ. ευρώ από το ένα έτος στο άλλο, μετά και τη «διόρθωση» που έκανε ο ίδιος, ύστερα από το σάλο με το χαμένο εκατομμύριο.

Δείτε πιο πάνω στη photo gallery του Newsbomb.gr το «πόθεν έσχες» του Γ. Σταθάκη

Κατά τα λοιπά, το πλήρες «πόθεν έσχες» του κ. Σταθάκη για το οικονομικό έτος 2013 (χρήση 2012) έχει ως εξής:

- 28.113,23 ευρώ από τη βουλευτική αποζημίωση και 44.521, 97 ευρώ από λοιπά εισοδήματα.

Η οικογένεια Σταθάκη δηλώνει 51 εγγραφές ακινήτων σε 51 ακίνητα σε Χανιά, Κορινθία, Αττική και Αχαΐα με τον υπουργό να έχει στη δική του κατοχή τα 13 εξ αυτών.

Ο ίδιος, τη χρονιά που εξελέγη βουλευτής πούλησε αμοιβαία κεφάλαια της BLACKROCK GLOBAL με τίμημα 54.811,84 ευρώ, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων της SISE EURO CORPORATE εισπράττοντας 29.447,98 ευρώ αλλά και μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων της MORGAN STANLEY εισπράττοντας 58.373, 4 ευρώ.

Κατά τα λοιπά διατήρησε τα μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων της ALPHA BLUE CHIPS, ALPHA BRIC και SISE BRIC FUND συνολικής αξίας αποτίμησης 218.643 ευρώ. Παράλληλα διατήρησε μετοχές της HELLENIC SEAWAYS αξίας κτήσης 81.187,5 ευρώ.

Ταυτόχρονα, η οικογένεια Σταθάκη εμφανίζεται να έχει στην κατοχή της και δύο αυτοκίνητα.

Σχετικές ειδήσεις