ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Χλιδάτη» εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης ετοιμάζει η «αριστερή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

«Χλιδάτη» εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης ετοιμάζει η «αριστερή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά, αναφορικά με τη χρησιμοποίηση του Μουσείου της Ακρόπολης για πολιτική εκδήλωση της «αριστερής» κυβέρνησης, κατέθεσε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτισμού της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας.

Ο κ. Γκιουλέκας, εκφράζει την έκπληξή του για το γεγονός, καθώς, όπως σημειώνει, ουδέποτε στο Μουσείο της Ακρόπολης έχει γίνει πολιτική εκδήλωση και ουδέποτε το υπουργείο Πολιτισμού έκανε αποδεκτά ανάλογα αιτήματα, που υποβλήθηκαν στο παρελθόν, προβάλλοντας ως λόγο ότι η χρήση του Μουσείου προσφέρεται για αμιγώς πολιτιστικές και πνευματικές εκδηλώσεις.

Επιπλέον, αφού ο κ. Γκιουλέκας υπογραμμίζει τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ούτε καν έχει κατατεθεί από την κυβέρνηση σχετικό αίτημα για τη χρήση του χώρου, επισημαίνει ότι δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά για τον λόγο που δεν ακολουθήθηκε η τυπική διαδικασία, αλλά και για τη συνολική συμπεριφορά των κυβερνώντων.

Τέλος, θέτει, ως κύριο, το ερώτημα: «Γιατί η κυβέρνηση χρησιμοποιεί έναν χώρο Πολιτισμού για μία αμιγώς πολιτική εκδήλωση, όταν, μάλιστα, κάτι ανάλογο ουδέποτε έχει συμβεί στο παρελθόν επειδή δεν συνάδει με τον χαρακτήρα και τους σκοπούς που υπηρετεί το νέο Μουσείο της Ακρόπολης;».

Στην εκδήλωση της κυβέρνησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 16 Ιουνίου, θα μιλήσει και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σχετικές ειδήσεις