ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απειλεί να ρίξει την κυβέρνηση

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απειλεί να ρίξει την κυβέρνηση

Την εύθραυστη πλειοψηφία της κυβέρνησης απειλεί να γκρεμίσει ο Γιώργος Δημαράς του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που δεν γίνουν αποδεκτές οι τροπολογίες που έχει προωθήσει.

Αιχμές πως τα μέτρα που ψηφίζονται τα θέλουν οι πολυεθνικές, άφησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Δημαράς, κατά την συζήτηση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, λέγοντας πως η στάση που θα κρατήσει να εξαρτηθεί από το αν γίνουν αποδεκτές οι τροπολογίες που κατέθεσε.

Πλέον μετά και τις δηλώσεις του βουλευτή αναμένεται η αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου και αν θα κάνει δεκτές τις «απαιτήσεις» του κ. Δημαρά ή αν θα ρισκάρει την εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

«Ψηφίσαμε μέτρα από ανάγκη, ψηφίσαμε με θλίψη, δεν είχαμε άλλη επιλογή σύμφωνη με τις αρχές μας. Ήταν συνειδητή στις συγκεκριμένες συνθήκες για να μην αφήσουμε τη χωρα στα χέρια αυτών που έφεραν εδώ τον τόπο», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Δημαράς.

Μιλώντας στη συνέχεια για το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο ο ίδιος είπε, «για μένα δεν είναι ηθικό να δίνουμε τα πάντα στις πολυεθνικές, θέλουμε σχέδιο ανάκτησης ελέγχου και δημόσιου πλούτου... να σχεδιάζει το κράτος και όχι οικονομικοι κύκλοι».

Ενώ τέλος προειδοποίησε τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας, «Δέχτηκα να στηρίξω την κυβέρνηση που κάνει συμβιβασμούς, έστω και λάθη για να μην αναλάβουν την χώρα αυτοί που την οδήγησαν εδώ».

«Δίνουμε εκτός από έδαφος και θάλασσα και δυνατότητα να δομήσουν, δεν χρειάζονται λοιπόν φοροαπαλλαγές, αντίθετα πρέπει να στηρίξουμε επαγγελματίες, επιμένω στις 2 τροπολογίες και θα ήθελα να μου πείτε αν τις κάνετε δεκτές».

Σχετικές ειδήσεις