ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει απόψε ο Αλέξης Τσίπρας

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει απόψε ο Αλέξης Τσίπρας

Προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταβαίνει απόψε στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει απόψε στις 19:00 από την Αθήνα και αύριο θα έχει συνεχόμενες συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρα θα έχει συνάντηση στις 9:00 το πρωί με τον πρόεδρο της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς και στις 9:45 με την Πρόεδρο της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκάμπι Τσίμερ.Στις 10:15 θα έχει συνάντηση με τους Συμπροέδρους, Ρεμπέκα Χαρμς και Φιλίπ Λάμπερτς, και την Aντιπρόεδρο, Ska Keller, της Ομάδας Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Στις 14:15 ο κ. Τσίπρας θα συμμετάσχει στην προπαρασκευαστική συνάντηση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ως παρατηρητής). Στη συνέχεια, θα μεταβεί στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπου στις 17.00 θα έχει ανταλλαγή απόψεων με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίυο Ντόναλντ Τουσκ.

Στις 17:45 αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που αναμένεται να διαρκέσουν έως τις 23:00. Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη σύνοδος εργασιών, με την άτυπη Σύνοδο Κορυφής των 27 κρατών - μελών, απόντος δηλαδή του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

Σχετικές ειδήσεις