ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ «σφάζονται» για το περσινό δημοψήφισμα

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ «σφάζονται» για το περσινό δημοψήφισμα

«Μνημείο αναξιοπιστίας και ανευθυνότητας», αλλά και «έγκλημα σε βάρος του τόπου και του λαού» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015.

Άγρια κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ: «Έγκλημα σε βάρος του τόπου και του λαού» - «Οι εκβιασμοί και τα διαπιστευτήρια στους ακραίους κύκλους των δανειστών δεν ξεχνιούνται από τον ελληνικό λαό»

«Σήμερα, συμπληρώνεται ένας χρόνος από το δημοψήφισμα – παρωδία της 5ης Ιουλίου 2015. Το δημοψήφισμα αυτό κόστισε πολύ ακριβά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Το κόστος, όπως είπε, «το πληρώνει η χώρα με τη ραγδαία φτωχοποίησή της», αλλά και «οι συνταξιούχοι, οι μισθωτοί και οι φορολογούμενοι με τη σφαγή των εισοδημάτων τους, που έχει ήδη ξεκινήσει».

Ο ίδιος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «άλλα σχεδίασε, άλλα ζήτησε από τους πολίτες και άλλα έκανε», καθώς ζήτησε από τους πολίτες να πουν ‘’όχι’’ στις τελευταίες προτάσεις των θεσμών και όταν οι πολίτες είπαν – κατά πλειοψηφία – ‘’όχι’’, δέχθηκε, όχι μόνο τις τελευταίες, αλλά ακόμη σκληρότερες προτάσεις».

Τόνισε ακόμη ότι το δημοψήφισμα κόστισε δεκάδες δισεκατομμύρια στην οικονομία, στους φορολογούμενους, στις τράπεζες, στους μετόχους τους και το Δημόσιο.

«Το κλείσιμο των τραπεζών και τα capital controls κόστισαν περίπου 70 δισ. ευρώ μέχρι σήμερα», υπογράμμισε, ενώ σε ό,τι αφορά τις ευθύνες του κ. Τσίπρα είπε πως «όταν αποφάσιζαν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, γνώριζαν πολύ καλά ότι θα έσερναν τη χώρα εκτός προγράμματος».

ΣΥΡΙΖΑ: Η ιστορία δεν παραγράφεται και δεν ξαναγράφεται

«Τα ψέματα, οι εκβιασμοί και τα διαπιστευτήρια στους ακραίους κύκλους των δανειστών δεν ξεχνιούνται από τον ελληνικό λαό», ανέφερε στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στο σχόλιο του εκπροσώπου της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου.

«Η ιστορία δεν παραγράφεται και δεν ξαναγράφεται», συμπληρώνει, ενώ τονίζει ότι «κατά την περίοδο της διαπραγμάτευσης, η Ν.Δ. ζητούσε να "υπογράψουμε ό,τι χαρτί μας δώσουν", αδιαφορώντας για τις συνέπειες στον ελληνικό λαό». «Αυτή ήταν η εγκληματική τους πολιτική που απορρίφθηκε», συνεχίζει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «η Ν.Δ. υποστήριξε με θέρμη το "ναι" στο δημοψήφισμα, δηλαδή "ναι" στις 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο, στην πλήρη απελευθέρωση απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις συντάξεις, στην πλήρη άρση προστασίας στην πρώτη κατοικία και εξωφρενικά πλεονάσματα που θα κόστιζαν 20 δισ. στον ελληνικό λαό».

Σχετικές ειδήσεις