ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Η κυβέρνηση θα υποστεί μια μεγάλη ήττα

Δένδιας: Η κυβέρνηση θα υποστεί μια μεγάλη ήττα

Σταθερή στη θέση της για ενισχυμένη αναλογική παραμένει η ΝΔ, σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος κ. Νίκο Δένδια.

«Από αύριο το βράδυ η κυβέρνηση θα υποστεί μεγάλη ήττα. Γιατί αν δεν ισχύσει ο εκλογικός νόμος που προτείνει σε αυτές τις εκλογές δεν πρόκειται να ισχύσει ποτέ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έχει καταστήσει σαφές. Αυτό το νόμο θα τον καταργήσουμε αμέσως μετά τις εκλογές, όταν θα γίνουμε κυβέρνηση», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ο Νίκος Δένδιας υποστήριξε ότι η ΝΔ είναι σταθερή στην θέση της για ενισχυμένη αναλογική γιατί η χώρα χρειάζεται κυβερνησιμότητα και κατηγόρησε την κυβέρνηση για σκοπιμότητες.

«Η ΝΔ λέει όχι σε ένα εκλογικό σύστημα παράλογης λογικής. Δεν χρειάζεται η χώρα ένα εκλογικό σύστημα απλής αναλογικής αλλά απλή λογική. Έχουμε εμπειρία της απλής αναλογικής. Εφαρμόστηκε στην Ελλάδα και δημιούργησε 26 κυβερνήσεις με μέσο όρο ζωής 5 και κάτι μηνών. Αυτό είναι που θέλουμε;» είπε.

Ακόμα, ο Νίκος Δένδιας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν αποδέχεται την πρόταση του κόμματος του για τους απόδημους, γιατί φοβάται ότι οι 500.000 Έλληνες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την χώρα από την πολιτική της, θα ψηφίσουν την ΝΔ που εμπιστεύονται ότι θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Παράλληλα, εξέφρασε την αντίθεση του στην διάταξη που προβλέπει ψήφο στα 17 έτη, σημειώνοντας ότι δεν είναι ούτε λογικό, ούτε σοβαρό να θεσπιστεί κάτι τέτοιο, όταν στον ποινικό κώδικας κάτω των 18 ετών είναι ποινικά ανεύθυνο ένα άτομο.

Σχετικές ειδήσεις