ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζαμί στην Αθήνα με την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ - Ρήγμα στην κυβέρνηση το «όχι» των ΑΝΕΛ

Τζαμί στην Αθήνα με την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ - Ρήγμα στην κυβέρνηση το «όχι» των ΑΝΕΛ

Το «πράσινο φως» για την ανέγερση ισλαμικού τεμένους στον Ελαιώνα, έδωσε η Βουλή, ωστόσο το συγκεκριμένο νομοσχέδιο σηματοδότησε την πρώτη σοβαρή ρωγμή στον κυβερνητικό συνασπισμό, καθώς οι ΑΝΕΛ, το καταψήφισαν.

Μετά από ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε η Χρυσή Αυγή, υπέρ της διάταξης ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΚΚΕ, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων.

Κατά ψήφισαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και των ΑΝΕΛ. Συγκεκριμένα σε σύνολο 230 παρόντων βουλευτών, υπέρ ψήφισαν 206 βουλευτές και 24 κατά.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου σημαδεύτηκε ταυτόχρονα από τις σφοδρές αντιδράσεις της Χρυσής Αυγής, οι βουλευτές της οποίας μάλιστα επιτέθηκαν λεκτικά στο μουσουλμάνο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χουσείν Ζεϊμπέκ.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Πέμπτη 4 Αυγούστου, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το τέμενος, αποκάλεσε τον κ. Ζεϊμπέκ κ@@οτουρκο.

Σε λίγα λεπτά ο καυγάς άναψε και όλοι οι χρυσαυγίτες βουλευτές φώναζαν, υποστηρίζοντας ότι ο Χουσείν Ζεϊμπέκ πρόσφατα έκαψε την ελληνική σημαία.

Στη «σύρραξη επενέβη» ο αντιπρόεδρος Νικήτας Κακλαμάνης, ανακαλώντας τους στην τάξη.

Φόβοι για σχέδια ισλαμοποίησης

Πρόσφορο έδαφος για τα σχέδια ισλαμοποίησης της Ελλάδας μέσω της δημιουργίας τζαμιών δημιουργεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι οι κυβερνώντες αγνοούν τα παιχνίδια που παίζει η Τουρκία στη Θράκη και στο Αιγαίο και λειτουργούν υποτακτικά απέναντι στη γείτονα χώρα.

Αυτό που δεν αντιλαμβάνεται η αριστερή κυβέρνηση είναι ότι προκαλείται το δημόσιο αίσθημα και μάλιστα τη στιγμή που οι ίδιοι οι μουσουλμάνοι στη γειτονική μας Τουρκία δεν ενδιαφέρονται αν η Αγία Σοφία μετατρέπεται εκ νέου σε χώρο λατρείας για τους ακραίους ισλαμιστές.

Φίλης: Το Ισλάμ είναι εδώ – Τζαμί για να μην έχουμε προβλήματα Γαλλίας και Βελγίου

Η κατασκευή τεμένους απομακρύνει τον κίνδυνο ισλαμικής τρομοκρατίας από την Ελλάδα, επισήμανε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος, που περιέχει και τη σχετική διάταξη για την επίσπευση της κατασκευής τεμένους στον Βοτανικό.

«Η Ευρώπη πρέπει να αποδεχθεί ότι το Ισλάμ είναι εδώ» ανέφερε και πρόσθεσε: «Αν δεν θέλουμε να έχουμε τα προβλήματα της Γαλλίας και του Βελγίου, ας μην επαναλάβουμε τα λάθη τους που σήμερα σπεύδουν να αντιμετωπίσουν».

Σχετικές ειδήσεις