ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεοπτικές άδειες: Ο Παππάς «αδειάζει» Καμμένο για τις καταγγελίες περί μαύρου χρήματος!

Τηλεοπτικές άδειες: Ο Παππάς «αδειάζει» Καμμένο για τις καταγγελίες περί μαύρου χρήματος!

Σε... τεντωμένο σκοινί βαίνουν πλέον και επίσημα οι σχέσεις του μεγάρου Μαξίμου με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, μετά τις καταγγελίες του τελευταίου για ύπαρξη μαύρου χρήματος από υποψηφίους καναλάρχες, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες.

Έρχεται «μαύρος» χειμώνας στις σχέσεις Τσίπρα – Καμμένου.

Οι δημόσιες τοποθετήσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, αλλά και τα μέτωπα που έχει ανοίξει φαίνεται ότι φέρνουν σε πολύ δύσκολη θέση τον Αλέξη Τσίπρα.

Όπως όλα δείχνουν, το ποτήρι που ξεχείλισε είναι οι πρόσφατες δηλώσεις του Καμμένου, μέσω twitter, εναντίον του υποψήφιου καναλάρχη Χρήστου Καλογρίτσα.

Ο Νίκος Παππάς με σημερινές του δηλώσεις (26/08/2016) «αδειάζει» τον κυβερνητικό εταίρο και δημιουργεί τις πρώτες ρωγμές... στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Οι πληροφορίες από το πολιτικό ρεπορτάζ κάνουν λόγο για δυσφορία του Μαξίμου για τις παρεμβάσεις Καμμένου σε αυτό το timing...

Να θυμίσουμε ότι εχθές ο κ. Καμμένος με ανάρτησή του στο twitter «κάρφωσε» τον κουμπάρο του Χρήστο Καλογρίτσα γράφοντας ότι ο τελευταίος επιχειρεί να πάρει τηλεοπτική άδεια σπρώχνοντας μαύρο χρήμα στα site. (Διαβάστε εδώ)

Μέχρι σήμερα 26 Αυγούστου και παρά την πολλή σοβαρή καταγγελία δεν υπήρχε αντίδραση από τη Δικαιοσύνη, ούτε βεβαίως από το γραφείο του Πρωθυπουργού.

Σήμερα, ο κ. Παππάς, υπό το βάρος της δημόσιας κατακραυγής και υπό το βάρος να τιναχθεί στον αέρα ο διαγωνισμός αναγκάστηκε να πάρει αποστάσεις από τον Πάνο Καμμένο.

«Καλώ οποιονδήποτε να μου δείξει πως και εάν η πολιτική ηγεσία μπορεί με οποιονδήποτε τρόπο να επηρεάσει το αποτέλεσμα της διαδικασίας. Υπάρχει απόλυτη διαφάνεια και η διαδικασία είναι κρυστάλλινη πέρα από κάθε προηγούμενου», υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών όταν κλήθηκε να σχολιάσει την περιβόητη πλέον ανάρτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Bέβαια ο κ. Παππάς δεν είπε τίποτα για την «ταμπακιέρα».

  • Υπάρχει τελικώς μαύρο χρήμα; Τι θα κάνει η κυβέρνηση;
  • Θα δεχθεί να λέγονται δημοσίως τέτοιες καταγγελίες χωρίς να εξετάζονται εις βάθος;
  • Ο κ. Τσίπρας δέχεται να «παραγοντίζει» ο κ. Καμμένος με τους επιχειρηματίες - υποψήφιους καναλάρχες, την ώρα που ο διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη;
  • Μήπως τελικά ο κ. Καμμένος λειτουργεί εν γνώση του Μεγάρου Μαξίμου ως «κασκαντέρ» για τις επαφές με το επιχειρηματικό λόμπι; Και αν δεν είναι έτσι τα πράγματα, ως πότε ο κ. Τσίπρας θα ανέχεται το προσωπικό πολιτικό παιχνίδι που παίζει ο κυβερνητικός του συνέταιρος;

Είναι αλήθεια πάντως ότι η τοποθέτηση του Νίκου Παππά δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από παλαιότερες δηλώσεις του... πολιτικού γίγαντα Κώστα Σημίτη που όταν οι δημοσιογράφοι του έθεσαν το ερώτημα για την «καμαρίλα» που έχουν δημιουργήσει στενοί του συνεργάτες, αυτός αρκέστηκε να απαντήσει: «Όποιος έχει στοιχεία, να πάει στον εισαγγελέα».

Κατά τα λοιπά, ο κ. Παππάς κινήθηκε στο γνωστό τέμπο των επιθέσεών του κατά της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να υπερασπιστεί, εκ νέου, την κυβερνητική οπτική για τις τηλεοπτικές άδειες και τον υπό εξέλιξη διαγωνισμό.

«Είναι σαφές ότι ορισμένοι έχουν εφεύρει οποιοδήποτε επιχείρημα για να δημιουργήσουν εμπόδιο και έχουν χρησιμοποιήσει κάθε νομικό επιχείρημα για να παύσει αυτός ο διαγωνισμός. Αφήνω στην κρίση του ελληνικού λαού το εάν η εταιρεία η οποία είναι υπεύθυνη για τις εθνικές εκλογές είναι ικανή και την ομαλή διεκπεραίωση του διαγωνισμού. Για να αποσοβηθεί και οποιοσδήποτε ηλεκτρονικός κίνδυνος θα υπάρχει και η χειρόγραφη διαδικασία», ανέφερε, την ώρα που οι φωνές από εκπροσώπους των εταιρειών για κενά στην όλη διαδικασία δημιουργούν μεγάλα ερωτηματικά όσον αφορά στο διαγωνισμό της 30ης Αυγούστου.

«Αναρωτιέμαι ώρες-ώρες αν οι ανακοινώσεις της ΝΔ γράφονται στο Μοσχάτο ή λίγο παρακάτω. Παρακάτω είναι το Φάληρο. Θα ήθελα να ενημερώσω για πολλοστή φορά τη ΝΔ ότι το αίτημα παγώματος του διαγωνισμού το κατέθεσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Έρχεται ως ηχώ των υπαρχόντων ιδιοκτησιών και επαναλαμβάνει σε πολιτικό επίπεδο αυτό το αίτημα. Στο επίπεδο της δικαιοσύνης κατατέθηκε αυτό το αίτημα και απερρίφθη. Έχουν υπάρξει 16 νόμοι, 4 εκ των οποίων προέβλεπαν διαγωνιστική διαδικασία. Ποτέ δεν έγινε. Αλλεπάλληλες αποφάσεις του ΣΤΕ υπογραμμίζουν το αντισυνταγματικό του προηγούμενου καθεστώτος. Μπροστά στην επαναλαμβανόμενη άρνηση της ΝΔ για τη συγκρότηση ΕΣΡ η κυβέρνηση μας δεν θα μπορούσε να πράξει διαφορετικά», είπε ο υπουργός Επικρατείας.

Σχετικές ειδήσεις