ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση είναι αδύναμη να εγγυηθεί το νόμο και την τάξη

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση είναι αδύναμη να εγγυηθεί το νόμο και την τάξη

Δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε από ομάδα κουκουλοφόρων ο διοικητής της Τροχαίας Αθηνών, Γ. Διαμαντόπουλος, άσκησε σήμερα, Τρίτη (30/08/2016) ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είναι φανερό εδώ και καιρό ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να εξασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών - πλέον ούτε και των ίδιων των αστυνομικών», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Το συγκεκριμένο περιστατικό, όμως, ξεπέρασε κάθε όριο. Δείχνει ότι η κυβέρνηση είναι αδύναμη να εγγυηθεί το νόμο και την τάξη».

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «οι αστυνομικοί, σχεδόν καθημερινά, κινδυνεύουν στον βωμό του καθήκοντος. Γι' αυτό όλοι μας πρέπει να τους περιβάλλουμε με τη στήριξη και τον σεβασμό μας» και επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση: «Δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι οι αρχές αυτές γίνονται σεβαστές από την κυβέρνηση. Άλλωστε διαχρονικά ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπιζε την αστυνομία με καχυποψία, αν όχι με απροκάλυπτη εχθρότητα».

Τέλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύεται προσωπικά: «Είμαι αποφασισμένος ως πρωθυπουργός να αποκαταστήσω αμέσως τον νόμο και την τάξη στη χώρα μας. Στέκομαι στο πλευρό των αστυνομικών, που σε δύσκολες συνθήκες και χωρίς πολιτική κάλυψη, επιτελούν το καθήκον τους. Στέκομαι, όμως, και στο πλευρό όλων των πολιτών που θέλουν να νιώσουν ξανά ασφαλείς στη γειτονιά τους».

Σχετικές ειδήσεις