ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ 2016: Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα - Στις 20:00 η ομιλία στο «Βελλίδειο»

ΔΕΘ 2016: Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα - Στις 20:00 η ομιλία στο «Βελλίδειο»

Το πρόγραμμα της κυβέρνησης για μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη και τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, που έχουν πληγεί περισσότερο από τις πολιτικές των Μνημονίων, αναμένεται να παρουσιάσει το Σάββατο (10/9) στην 81ηΔΕΘ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στις 20:00 μ.μ. προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, εγκαινιάζοντας την 81η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει και απολογισμό του έργου της κυβέρνησης, καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη νίκη του στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται από χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη. Στις 09:30 το πρωί θα επιθεωρήσει το έργο του Μετρό. Στις 11 θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αρκάντι Ντβορκόβιτς και στη συνέχεια θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τη Διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo και το σωματείο των εργαζομένων. Αμέσως μετά θα επισκεφθεί Περίπτερα της ΔΕΘ και θα παραστεί στην τελετή εγκαινίων του Περιπτέρου της Ρωσίας που είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή διοργάνωση.

Στις 14:30 μ.μ. ο κ. Τσίπρας θα γευματίσει με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Αύριο, Κυριακή (11/9), στη 1 μετά το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης".

Την αντίθεση τους στην πολιτική της κυβέρνησης θα διαδηλώσουν τα συνδικάτα που έχουν προγραμματίσει συλλαλητήρια στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ), στην πλατεία Αριστοτέλους (ΠΑΜΕ) και στην Καμάρα (σωματεία και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς).

Σχετικές ειδήσεις