ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι απαντούν οι δημοσιογράφοι με τις περούκες για το περιστατικό με τον Παππά

Τι απαντούν οι δημοσιογράφοι με τις περούκες για το περιστατικό με τον Παππά

Για «στημένη είδηση» και «αστειότητες» κάνουν λόγο οι δύο δημοσιογράφοι, ο Δημήτρης Σουλτογιάννης του Star και ο Θάνος Δημάδης του Alpha (φωτό), απαντώντας στον θόρυβο που ξέσπασε μετά και τη σύλληψή τους από τις αμερικανικές αρχές στη Νέα Υόρκη για πλαστοπροσωπία, επειδή φέρονται ότι παρακολουθούσαν τη συνοδεία του Υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ.

Αμφότεροι δίνουν τη δική τους εκδοχή για το τι ακριβώς συνέβη στη Νέα Υόρκη και απορρίπτουν τα περί μεταμφίεσης και πλαστοπροσωπίας.

Πρώτος ο Δημήτρης Σουλτογιάννης, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

«Είναι τουλάχιστον αστεία τα δημοσιεύματα περί συλλήψεως μου στο Μανχάταν, απλα και μόνο επειδή έκανα αυτοβούλως το δημοσιογραφικό μου καθήκον. Στα πλαίσια της κάλυψης του ταξιδιού του Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη, οι ανταποκριτές ενημερωθήκαμε για την κατά δύο ημέρες νωρίτερη άφιξη του Υπουργού επικρατείας Νίκου Παππά. Πράγματι βρεθήκαμε με τον συνάδελφο θάνο Δημάδη από τον Αλφα στο ξενοδοχείο που διαμένει για να πληροφορηθούμε την ατζέντα των δραστηριοτήτων του στη Νέα Υόρκη. Αυτό όπως φαίνεται ενόχλησε την προσωπική του φρουρά η οποία και κάλεσε τις μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ. Εκαναν μια απλή εξακρίβωση στοιχείων. Φυσικά δεν υπήρξε καμμία παρανομία και αφού εξακρίβωσαν ότι είμαι ένας νομοταγής Αμερικανός Πολίτης αποχώρησαν χωρίς να μας ενοχλήσουν. Δεν θα μπώ στην διαδικασία να σχολιάσω τα περί μεταμφιέσεων και πλαστοπροσωπίας. Αν ένα καπέλο Τζόκει και γυαλιά ηλίου θεωρούντε μεταμφίέση τότε και στις απόκριες έτσι θα κυκλοφορώ!!...". Είναι λυπηρό που βρέθηκαν συνάδελφοι να στείλουν τέτοια είδηση στην Ελλάδα εστιάζοντας στην δήθεν σύλληψη μου και όχι στο γεγονός ότι ο κ. Παππάς βρίσκεται εδώ και δύο ημέρες στο Μανχάταν με...᾽λευκή ατζέντα᾽...προφανώς η φωτογραφική μου μηχανή ενόχλησε περισσότερο!».

Ο δημοσιογράφος του Star επανήλθε, ωστόσο, λίγο αργότερα, με νέα ανάρτηση και με φωτογραφίες, στις οποίες φαίνεται να διακρίνεται από απόσταση ο κ. Παππάς. Έγραψε: «Ας μιλήσουμε λοιπόν με φωτογραφίες! Αυτά κανει ο κ. Υπουργός τρεις μέρες στο Μανχαταν! Χωρίς πρόγραμμα, χωρις ατζέντα, χωρις ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ! Μεγάλους περιπάτους, ψωνια και φαγητά! Ερχονται και άλλες. Αυτο απο την σημερινή ολοήμερη βόλτα στο Σεντραλ Πάρκ! Η αληθεια πονάει....».

Ακολούθησε ξεχωριστή ανάρτηση του Θάνου Δημάδη, ο οποίος έβγαλε φωτογραφία, φορώντας περούκα και καπέλο, ενώ έγραψε σχετικά:

«Εδώ βλέπετε την άλλη εκδοχή μου χωρίς κουστούμι και γραβάτα εν ώρα δουλειάς!
Η ελληνική αποστολή βρέθηκε το ΣΚ στη Νέα Υόρκη περιμένοντας τον Πρωθυπουργό. Το Σάββατο το πρωί ήταν προγραμματισμένη ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους από τον κ. Παππά, η οποία δεν έγινε ποτέ. Δύο ολόκληρα 24ωρα με τον Υπουργό Επικρατείας στο Μαχνάταν, κι εμείς οι δημοσιογράφοι χωρίς είδηση. Η είδηση όμως βγαίνει και στο πεζοδρόμιο και δεν έχει πολιτικές αποχρώσεις γιατί η εξουσία πάντα ελέγχεται. Αυτό έχω μάθει από τα τόσα ρεπορτάζ με κάμερα στα πιο άδυτα σημεία, από τις εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών ακινήτων μέχρι την ιστορία του Στρος Καν.
Έτσι κι άρχισε ένα οδοιπορικό για το ποιος, που και γιατί. Τι πιο φυσιολογικό αυτό για κάθε δημοσιογράφο; Αν και τα γέλια ήταν μέχρι δακρύων κάθε φορά με τις περούκες, η καταγραφή της είδησης για έναν δημοσιογράφο πολιτικού ρεπορτάζ μάλιστα είναι το παν, αν σκεφτεί κανείς ότι ένα ολόκληρο ΣΚ κυβερνητικό κλιμάκιο μετακινείται στη Νέα Υόρκη με λευκό πρόγραμμα. Για μένα το ρεπορτάζ δεν είναι να μού δώσουν γραμμένη μία είδηση ή να την αντιγράψω από κάπου.
Το ρεπορτάζ έχει λίγες επιτυχίες και πολλές αποτυχίες... Και εχθές μάς καταλάβαν γιατί προφανώς τώρα που ξαναβλέπω τη φωτογραφία η περούκα ήταν ό,τι πιο αποτυχημένο μπορούσα να είχα επιλέξει από στυλ και χρώμα. Η διασταύρωση των στοιχείων μας έξω από το ξενοδοχείο του κ. Παππα έγινε χθες από τις αμερικανικές αρχές. Αλλά από χθες μέχρι σήμερα το ρεπορτάζ συνεχίζεται».

Σημειώνεται πως οι δύο δημοσιογράφοι αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι από τις αμερικανικές Αρχές, καθώς σε βάρος τους εκκρεμεί δίωξη για πλαστοπροσωπία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Σχετικές ειδήσεις