ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βόμβα» Κουρουμπλή: Πολιτικές και ποινικές ευθύνες για την υπόθεση Καλογρίτσα

«Βόμβα» Κουρουμπλή: Πολιτικές και ποινικές ευθύνες για την υπόθεση Καλογρίτσα

Ζήτημα ποινικών και πολιτικών ευθυνών, στην περίπτωση που βρεθούν στοιχεία εναντίον αυτών που ανακήρυξαν ως υπερθεματιστή τον κ. Καλογρίτσα, έθεσε ευθέως ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουρουμπλής, μιλώντας στον «Βήμα FM», σε ερώτηση αν έχουν ευθύνη αυτοί που τον ανακήρυξαν υπερθεματιστή, απάντησε: «Βεβαίως, αν αποδειχθούν στοιχεία, βεβαίως έχουν ευθύνη. Και ποινικές και πολιτικές».

«Αν αποδειχθεί ότι τα πράγματα είναι έτσι, για τον κ. Καλογρίτσα, θα πληρώσει τα τρία εκατομμύρια της εγγυητικής, που έχουν δοθεί ήδη, και την πρώτη δόση και θα φύγει από το παιχνίδι», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής πρόκειται να παραστούν τελικά ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς και οι τέσσερις υπερθεματιστές των τηλεοπτικών αδειών.

Η ΝΔ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάνοντας επίκληση συγκεκριμένου άρθρου του Κανονισμού της Βουλής που η ακρόαση είναι υποχρεωτική εάν την υπογράφουν τα 2/5 των μελών, ανέτρεψαν την αρχική άρνηση της προέδρου Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Λίγο αργότερα, όμως, και μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του, ο υπουργός Εσωτερικών επανήλθε, διευκρινίζοντας τα εξής: «Προς αποκατάσταση της πραγματικότητας σχετικά με τη σημερινή μου τηλεφωνική συνέντευξη στο Βήμα FM: Αυτό που ξεκάθαρα εννοούσα είναι ότι σε όσους εκ των υπερθεματιστών έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό και σε οποιοδήποτε χρονικό στάδιο αποδειχθεί ότι δεν πληρούν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, θα αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες».

Σχετικές ειδήσεις