Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεοπτικές άδειες - Βουλή: Παππάς και καναλάρχες καλούνται στην Επιτροπή Θεσμών (vid)

Newsbomb

Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αποφάσισε τελικά σήμερα, Τρίτη (20/09/2016) να κληθούν για διευκρινίσεις ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, αλλά και οι τέσσερις προσωρινοί υπερθεματιστές των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας.

ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ - ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΥΓΚΑΛΕΙ Η ΝΔ

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr τον καβγά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Είχε προηγηθεί ένταση στις εργασίες της Επιτροπής, όταν η πρόεδρος, Τασία Χριστοδουλοπούλου υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο κοινοβουλευτικό όργανο δεν έχει αρμοδιότητα να ελέγξει τα «πόθεν έσχες» των τεσσάρων καναλαρχών, ενώ σημείωσε ότι «καλώς η επιτροπή του διαγωνισμού δέχτηκε μόνο μια απλή δήλωση για τα περιουσιακά τους στοιχεία, γιατί αυτό προβλέπει ο νόμος Παππά».

Η τοποθέτηση αυτή της κ. Χριστοδουλοπούλου προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της ΝΔ, με τον Μάκη Βορίδη να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιχειρεί την «πολιτική συγκάλυψη ενός σκανδάλου».

Ακολούθως οι οι βουλευτές της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΚΚΕ, κάνοντας χρήση ενός άρθρου του Κανονισμού της Βουλής, κατόρθωσαν με πλειοψηφία 2/5 να αποφασιστεί να κληθούν στην Επιτροπή ο υπουργός και οι υπερθεματιστές.

Την ίδια στιγμή, κυβερνητικές πηγές επιμένουν πως «οποιοδήποτε σύνδεση με την κυβέρνηση είναι ατυχής και βλέπουν προσπάθεια κάποιων να πετάξουν την μπάλα προς τα εκεί».

Από την πλευρά της, πάντως, η Νέα Δημοκρατία έχει προγραμματίσει για τις 13:30 σήμερα, Τρίτη, έκτακτη συνέντευξη Τύπου για το θέμα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στο Μοσχάτο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος, «θέμα της συνέντευξης Τύπου είναι η άρνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να αποδεχθεί το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να προσέλθουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο Υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Λευτέρης Κρέτσος και οι 4 πλειοδότες στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες».