ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Καλογρίτσας, τα «χαριστικά» δάνεια και ο ρόλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Ο Καλογρίτσας, τα «χαριστικά» δάνεια και ο ρόλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

«Οσμή» σκανδάλου από τη θολή δανειοδότηση της Τράπεζας Αττικής στον Χρήστο Καλογρίτσα – Πήρε δάνειο τον Ιούνιο και «χτύπησε» τηλεοπτική άδεια το Σεπτέμβρη- Πώς άνοιξαν οι κρουνοί της χρηματοδότησης για τον κουμπάρο του Καμμένου εν μέσω ύφεσης – Έωλες οι εγγυήσεις – «Φωτιά» το πόρισμα της ΤτΕ

Οι παθογένειες που χρόνια τώρα σέρνει το πολιτικό σύστημα με αβάντες σε κουμπάρους, δανειοδοτήσεις και διευκολύνσεις σε ημετέρους καλά κρατούν και επί της αριστερής κυβέρνησης Τσίπρα.

Σοβαρά ερωτήματα γεννώνται από τα συμπεράσματα πορίσματος κατόπιν ελέγχου στην Τράπεζα Αττικής, σύμφωνα με τα οποία ο νεόκοπος καναλάρχης Χρήστος Καλογρίτσας, έχει αφειδώς χρηματοδοτηθεί από την Τράπεζα και μάλιστα μεγάλο μέρος των χρημάτων το έχει λάβει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Αίσθηση δε προκαλεί το γεγονός ότι τα χρήματα αυτά ελήφθησαν με αμφίβολες εξασφαλίσεις και εγγυήσεις τις εργολαβίες τις οποίες θα έπαιρνε ο κ. Καλογρίτσας.

Ακόμα πιο σοβαρή είναι η παράμετρος ότι πήρε από την Τράπεζα Αττικής δάνειο ύψους 15 εκατ. ευρώ, το μοίρασε σε δύο εταιρίες δικών του συμφερόντων και το ξημέρωμα της 2ας Σεπτεμβρίου 2016 βγήκε από τη μαραθώνια δημοπρασία με μια τηλεοπτική άδεια!

Σύμφωνα με πόρισμα που συντάχθηκε μετά από έλεγχο που διενήργησαν η Τράπεζα της Ελλάδος και ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Τράπεζα Αττικής, ο κ. Καλογρίτσας έχει λάβει από την Τράπεζα Αττικής 127,6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα 77,6 εκατ. τα έλαβε αφότου ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση.

Μάλιστα, εντός του 2015 είχε πάρει 55 εκατομμύρια ευρώ και στην αρχή του 2016 άλλα 22,6 εκατ. ευρώ, ενώ είχε καταθέσει αίτηση και για ένα ακόμα δάνειο!

Το πόρισμα της ΤτΕ και της ΕΚΤ, αναμένεται να αποσταλεί στις δικαστικές αρχές και σε αυτό καταγράφονται τα εξής στοιχεία:

  • Από το 2011 έως το 2014 δανειοδοτήθηκε συνολικά με περίπου 50 εκατ. ευρώ.
  • Από τις 02/01/2015 έως 31/12/2015, ο κατασκευαστής έλαβε από την τράπεζα Αττικής επιπλέον δάνεια ύψους 55 εκατ.
  • Εντός του 2016 και συγκεκριμένα μέχρι και το τέλος του Ιουνίου, ο κ. Καλογρίτσας δανειοδοτήθηκε με ακόμη 22,6 εκατ. από την Τράπεζα Αττικής.
  • Στις 27 Ιουνίου δόθηκαν επιπλέον 15 εκατ. ευρώ, τα οποία θεωρείται ότι χρησιμοποιήθηκαν για τη αγορά της τηλεοπτικής άδειας.

Από το πόρισμα προκύπτει ότι είναι «θολές» οι πρακτικές με τις οποίες δόθηκαν από την Τράπεζα Αττικής τα χρήματα.

Με βάση τα ευρήματα, οι εγγυήσεις των δανείων ήταν χαριστικές και βασίζονταν στην ανάληψη δημοσίων έργων.

Σχετικές ειδήσεις