ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Εξεταστική για τις ενέργειες της κυβέρνησης τα α’ εξάμηνο του 2015

Κ. Μητσοτάκης: Εξεταστική για τις ενέργειες της κυβέρνησης τα α’ εξάμηνο του 2015
Την ανάγκη να διερευνηθούν οι πτυχές των κυβερνητικών χειρισμών του α' εξαμήνου του 2015, μέσω της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας σε ομογενειακά ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» και στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα «Cosmos-FM» και ερωτηθείς για τις αποκαλύψεις του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Αυτό το οποίο έχουμε πει εμείς είναι να γίνει μια Εξεταστική Επιτροπή, η οποία να διερευνήσει τι ακριβώς έγινε τους πρώτους έξι μήνες του 2015. Γνωρίζουμε ήδη ότι το κόστος για την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία ήταν και παραμένει πάρα πολύ μεγάλο από αυτούς τους καταστροφικούς χειρισμούς της Κυβέρνησης που οδήγησαν στο τραγικό δημοψήφισμα, στο κλείσιμο των τραπεζών και τελικά στην υπογραφή του τρίτου Μνημονίου».

Και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να γνωρίζω την ακρίβεια αυτών των ισχυρισμών, αλλά γνωρίζω ότι πρέπει να μάθουμε την αλήθεια. Και η Νέα Δημοκρατία ως η επόμενη Κυβέρνηση θα προχωρήσει στη σύσταση αυτής της Εξεταστικής Επιτροπής ώστε να μάθουμε εάν πραγματικά υπήρχε ‘'Σχέδιο Β'', εάν υπήρχε παράλληλο πρόγραμμα επιστροφής στην δραχμή και τελικά ποιος είναι υπεύθυνος για το τι έγινε τους πρώτους έξι μήνες».

Σχετικές ειδήσεις