ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυπριακό: Συνάντηση Τσίπρα – Αναστασιάδη της Τετάρτη

Κυπριακό: Συνάντηση Τσίπρα – Αναστασιάδη της Τετάρτη

Στον απόηχο της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Κύπριο πρόεδρο.

Το ραντεβού των δύο ηγετών έχει προγραμματιστεί για τις 18:30 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν και οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Κύπρου, Νίκος Κοτζιάς και Ιωάννης Κασουλίδης.

Ο Νίκος Αναστασιάδης έρχεται για να ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα για όλες τις εξελίξεις αναφορικά με το Κυπριακό, μετά τις διαβουλεύσεις στον Μοντ Πελερέν της Ελβετίας με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Ο κ. Αναστασιάδης θα συναντηθεί επίσης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Αναφερόμενος στην έκβαση των συνομιλιών στο Μοντ Πελερέν, ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε πως σημειώθηκε «πρόοδος, αλλά όχι κατάληξη σε συμφωνία επί των κριτηρίων του εδαφικού, γι' αυτό και οι συνομιλίες θα συνεχιστούν στην Ελβετία» στις 20 Νοεμβρίου.

Ο κ. Χριστοδουλίδης επέμεινε στη θέση ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία επί των κριτηρίων και ακολούθως να αποτυπωθούν σε χάρτη, ώστε να μπορεί να γίνεται λόγος για συμφωνία και οι διαπραγματεύσεις να προχωρήσουν στην επόμενη φάση.
Η θέση αυτή του Ν.Αναστασιάδη, τόνισε, έχει καταστεί ξεκάθαρη τόσο προς την τουρκοκυπριακή πλευρά όσο και προς τα Ηνωμένα Έθνη.