ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκάλυψη - «βόμβα» Βαρουφάκη για Σόιμπλε

Αποκάλυψη - «βόμβα» Βαρουφάκη για Σόιμπλε

Ειδήσεις | Γιάνης Βαρουφάκης: Φωτιές άναψε ξανά ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, αποκαλύπτοντας ότι το Βερολίνο και ειδικότερο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχαν αποφασίσει να ρίξουν την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά από τον Ιούνιο του 2014.

Μιλώντας χθες, Δευτέρα (12/12/2016) στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του με τίτλο «Η αρπαγή της Ευρώπης», ο κ. Βαρουφάκης αποκάλυψε πως σε συνομιλία που είχε με τον Γερμανό ομόλογό του, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε του εκμυστηρεύτηκε πως είχε αποφασίσει από τον Ιούνιου του 2014 να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά.

«Το 3ο μνημόνιο το σχεδίαζαν από το 2013-14», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: «Ο κ. Σόιμπλε από τον Ιούνιο του ‘14 αποφάσισε ότι ο Σαμαράς δεν του κάνει πλέον. Τον ρώτησα “Βόλφγκανγκ πες μου πότε αποφάσισες να ρίξετε τον Σαμαρά;”. Και μου λέει “τον Ιούνιο του ‘14”».

Ο ίδιος επέμεινε πως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν ενδιαφέρεται για τη χώρα μας και σημείωσε: «Εμείς είμαστε μία παράπλευρη απώλεια σε έναν πόλεμο μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας. Στόχος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών είναι ο έλεγχος του εθνικού προϋπολογισμού της Γαλλίας».

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δυστυχώς τώρα το πιστεύει και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στη βάση ότι ένιωσε την ανάγκη υποταγής στο τρίτο Μνημόνιο γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική».

Τέλος, είπε πως η λύση για τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους Θεσμούς είναι η «εποικοδομητική ανυπακοή».

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για τον Γιάνη Βαρουφάκη

Σχετικές ειδήσεις