ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Είμαστε ενώπιον μιας πολιτικής σύγκρουσης με τους δανειστές

Παππάς: Είμαστε ενώπιον μιας πολιτικής σύγκρουσης με τους δανειστές

«Είναι προφανές ότι ο Σόιμπλε δεν ήθελε εξ αρχής να πετύχει το πρόγραμμα»

Συνεχίζει σε υψηλούς τόνους την αντιπαράθεση με το Βερολίνο και το ΔΝΤ η κυβέρνηση, με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, να κάνει λόγο για πολιτική σύγκρουση με τους δανειστές.

Μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «δεν ήθελε εξ αρχής να πετύχει το πρόγραμμα». Μάλιστα, αναφερόμενος στο ΔΝΤ πρόσθεσε πως «πάει αγκαζέ με το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών» και τόνισε ότι το Ταμείο «δεν είναι απαραίτητο για το ελληνικό πρόγραμμα καθώς επίσημα η Κομισιόν αμφισβητεί τους αριθμούς του».

Σε σχέση με το ελληνικό πρόγραμμα, ο υπουργός είπε ότι «είναι η πρώτη φορά που ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα λειτουργεί και αυτό συμβαίνει γιατί έχουν συμφωνηθεί χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα με προτεραιότητες προστασίας για τους πλέον αδύναμους. Μόνο ένας ο οποίος είναι πολιτικά μονομερής αρνείται να δει πως η ελληνική οικονομία σταθεροποιείται».

Επομένως, «δεν υπάρχει κανένας λόγος να δεχθεί η Ελλάδα πρόσθετα μέτρα» υπογράμμισε και τόνισε πως αυτή η άποψη είναι πλέον μειοψηφική ανάμεσα στους δανειστές.

Την ίδια ώρα, πάντως, ο υπουργός κάνει λόγο για πολιτική σύγκρουση: «Είμαστε ενώπιον μιας πολιτικής σύγκρουσης με τους δανειστές» και «θα παλέψουμε να μην επιβληθεί η άποψη που λέει να πάμε σε 4ο μνημόνιο» υποστήριξε ο κ. Παππάς.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση έχει μπει σε τροχιά εκλογών, ο Νίκος Παππάς απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρης διεξαγωγής τους και σημείωσε πως «εκλογές ονειρεύεται και προπαγανδίζει ο κ. Μητσοτάκης». Οι εκλογές θα γίνουν το 2019 και δεν υπάρχει διαφορά 15 μονάδων από τη Νέα Δημοκρατία στις δημοσκοπήσεις, κατέληξε ο υπουργός.

Σχετικές ειδήσεις