ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσοχατζόπουλος: Αν πάθω κάτι, το φταίξιμο δικό σας

Τσοχατζόπουλος: Αν πάθω κάτι, το φταίξιμο δικό σας

Ειδήσεις | Άκης Τσοχατζόπουλος: Μέσω γραπτής δήλωσης που έκανε σήμερα, Δευτέρα (03/04/2017) από το νοσοκομείο «Ιπποκράτειο», όπου και νοσηλεύεται έπειτα από εγχείρηση καρδιάς, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος προειδοποιεί πως εάν συμβεί κάτι με την υγεία του, τότε το φταίξιμο θα βαρύνει όλους εκείνους που αρνήθηκαν την αποφυλάκισή του.

«Επειδή η εξέλιξη της υγείας μου τα τελευταία πέντε χρόνια, καθιστά αδύνατη την παρουσία μου στο Δικαστήριο την 5.4.2017, αισθάνομαι την επιτακτική ανάγκη να δηλώσω ότι, οτιδήποτε συμβεί αυτή τη κρίσιμη στιγμή στην υγεία μου, θα χαρακτηρίσει άμεσα τη λειτουργία των δημοκρατικών και πολιτειακών θεσμών της Ελλάδας», ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη (05/04/2017) εκδικάζεται το πέμπτο κατά σειρά αίτημα αποφυλάκισης του πρώην υπουργού, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 20ετή κάθειρξη, με την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Στο νέα αίτηση αποφυλάκισης, οι δικηγόροι του κ. Τσοχατζόπουλου επισημαίνουν πως η κατάσταση της υγείας του πελάτη τους είναι εξόχως βεβαρημένη και επικαλούνται σχετική μαρτυρία του διευθυντή της β' Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, Γ. Οικονομόπουλου.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονομόπουλο, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ πάσχει από στεφανιαία νόσο στελέχους 80% και τριών αγγείων, γεγονός που συνεπάγεται ότι θα πρέπει να βρίσκεται υπό συνεχή ιατρική παρακολούθηση. «Ο ασθενής έπρεπε να χειρουργηθεί εκτάκτως, αλλά δεν μπορέσαμε να προχωρήσουμε λόγω των διαφόρων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει. Προχωρήσαμε σε περαιτέρω εξετάσεις και εν συνεχεία έγινε τριπλή στεφανιαία παράκαμψη», είπε, προσθέτοντας πως «η κατάσταση της υγείας του είναι σοβαρή και επισφαλής».

Και προσθέτει: «Η φυλακή λόγω μικροβίων, είναι κίνδυνος θάνατος για αυτόν. Πιστεύω ότι ένας άνθρωπος που έχει αυτά τα προβλήματα, πρέπει να βρίσκεται σε οικείο περιβάλλον και όχι να μένει σε ένα κελί».

«Στην ηλικία του κ. Τσοχατζόπουλου θα του έδινα έξι μήνες για να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση η υγεία του. Δεν είναι εύκολο. Θέλει προσοχή για τον ασθενή, ο οποίος χρειάζεται βοήθεια για την καθημερινότητά του», υπογραμμίζει – μεταξύ άλλων – ο κ. Οικονομόπουλος.

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για τον Άκη Τσοχατζόπουλο

Σχετικές ειδήσεις