ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκάλυψη: Ο Τσίπρας απέρριψε συμφωνία με τους δανειστές λόγω πολιτικού κόστους

Αποκάλυψη: Ο Τσίπρας απέρριψε συμφωνία με τους δανειστές λόγω πολιτικού κόστους

Να κατρακυλήσει και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ στο 4% φαίνεται πως φοβάται ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ που βλέπουν το λαό να τους γυρνά την πλάτη μετά τη στροφή στην μνημονιακή πολιτική.

Δημοσίευμα των Financial Times υποστηρίζει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε «όχι» στη συμφωνία μετά τις αντιδράσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

Οι Financial Times σε δημοσίευμά τους αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε τον προηγούμενο μήνα μία συμφωνία που είχε επιτευχθεί με τους πιστωτές της χώρας, μετά από τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε το περιεχόμενό της σε ανώτερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η συμφωνία περιελάμβανε περαιτέρω μειώσεις στις συντάξεις και την εφαρμογή των περικοπών αυτών το 2019, λίγους μήνες δηλαδή πριν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει αντιμέτωπος με τις κάλπες στο τέλος της τετραετούς θητείας του.

«Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούσαν να “καταπιούν” μια τέτοια συμφωνία καθώς στις εκλογές μπορεί το κόμμα να έπεφτε σε μονοψήφια ποσοστά του παρελθόντος».

Το δημοσίευμα προσθέτει ότι στις σημερινές συνομιλίες των Βρυξελλών ο κ. Τσακαλώτος αναμένεται να πιέσει ώστε οι περικοπές στις συντάξεις να καθυστερήσουν έως το 2020, ενώ παράλληλα εκτιμάται ότι θα αντισταθεί στις απαιτήσεις των δανειστών για δεσμεύσεις σε μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τις ομαδικές απολύσεις.

Είναι προφανές πως ο Αλέξης Τσίπρας εγκλωβίστηκε στην αδιέξοδη μνημονιακή πολιτική που ο ίδιος επέλεξε. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά «αριστερή» είναι και το πολιτικό μέλλον των Συριζαίων δείχνει δυσοίωνο.

Σχετικές ειδήσεις