ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση - κόλαφος για την κυβέρνηση: Σταθερά μπροστά η ΝΔ

Δημοσκόπηση - κόλαφος για την κυβέρνηση: Σταθερά μπροστά η ΝΔ

Δημοσκόπηση | Ειδήσεις: «Βουλιάζει» στη δυσαρέσκεια το δίδυμο Τσίπρα – Καμμένου, όπως αποτυπώνεται στη δημοσκόπηση της εταιρείας «Κάπα Research» που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Το Βήμα» την Κυριακή (23/04/2017) και προβλέπει πεντακομματική Βουλή.

ΠΟΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 23,5% έναντι 16,4% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, μια διαφορά 7,1 ποσοστιαίων μονάδων. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,8%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη 6,6%, το ΚΚΕ 5,9%, οι ΑΝΕΛ 2,5%, η Ένωση Κεντρώων με 2,4%, το Ποτάμι και η Πλεύση Ελευθερίας με 1,8%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,3% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%.

Δείτε παρακάτω τον πίνακα

dimoskopisi pinakas

(Πηγή πίνακα: Το Βήμα)

Εξάλλου, το 3,9% απαντά πως θα ψηφίσει άλλο κόμμα, το λευκό / άκυρο φτάνει στο 2%, ενώ το 11,6 δηλώνει αναποφάσιστο και ένα 12,5% απαντά πως δεν θα ψηφίσει.

Στο ερώτημα «ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα έβγαινε πρώτο, αν γίνονταν σήμερα εκλογές;» το 48% λέει «Νέα Δημοκρατία», και το 22% «ΣΥΡΙΖΑ», ενώ το 18,5% απαντά «Δεν γνωρίζω / Δεν απαντώ».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φιγουράρει ως ο καταλληλότερος πρωθυπουργός με ποσοστό 31%, ενώ τον Αλέξη Τσίπρα προτιμά το 23,5% των ερωτηθέντων.

Ωστόσο, το εκλογικό σώμα εμφανίζεται απόλυτα διχασμένο ως προς το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών. Ειδικότερα, το 47% ζητεί να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση, ενώ το 40,5% τάσσεται υπέρ της άμεσης προσφυγής στην κάλπη.

Τέλος, ως προς την πιθανότητα διενέργειας ενός δημοψηφίσματος στην Ελλάδα με θέμα την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, το 44% τάσσεται κατά, ενώ το 31,5% δηλώνει πως θέλει ένα δημοψήφισμα.

Διαβάστε εδώ περισσότερα θέματα για τις δημοσκοπήσεις

Σχετικές ειδήσεις