ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης: Έφριξα όταν διάβασα το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης

Βαρουφάκης: Έφριξα όταν διάβασα το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης

Σε νέες αποκαλύψεις προχώρησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την παρουσίαση της πανευρωπαϊκής πολιτικής κίνησης «Diem 25» είπε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: «Όταν κατατέθηκε το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, εγώ όταν το διάβασα, έφριξα».

Όπως αναφέρει το thessnews.gr, άμεσα είχε γράψει ένα άρθρο ξεκινώντας να αποδομεί το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

«Όταν μου είπαν ότι έχω δίκιο ένιωσα την ηθική ανάγκη να προσχωρήσω στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε ότι δεν υπήρχε περίπτωση οι Ευρωπαίοι να δεχθούν το Grexit, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο θα κόστιζε στην Ευρώπη ένα τρισεκατομμύριο ευρώ, το οποίο αποτελούνταν από τα 320 δις ευρώ του χρέους, τα 110 δις χρέη των ελληνικών τραπεζών στην ΕΚΤ και άλλα χρέη.

Ο ίδιος εμμένει μέχρι σήμερα στο σχέδιο του για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, λέγοντας μάλιστα πως στις 11 Μαΐου είχε προτείνει μείωση φορολογικών συντελεστών στην τρόικα, δημόσια εταιρεία διαχείρισης κόκκινων δανείων και αναπτυξιακή εταιρεία για να αξιοποιήσει το ΤΑΙΠΕΔ τα περιουσιακά του στοιχεία και όχι να τα πουλάει.

«Αυτές οι προτάσεις δεν είναι ΣΥΡΙΖΑϊκές ήταν ρεαλιστικές» , είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε μετά από την επίτευξη συμφωνίας με τα δικά του δεδομένα δεν υπήρχε λόγος για θρίαμβο, αλλά θα υπήρχε μια βιώσιμη συμφωνία.

Ο κ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε «φυλακή χρέους» την Ελλάδα.

«Ο λόγος δημιουργίας του Diem είναι για να βρεθεί μια λύση στην Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά, ενώ επισήμανε ότι «η λύση δεν είναι η έξοδος από την Ευρώπη και την Ευρωζώνη αλλά να το παλέψουμε. Όχι να μας στέλνουν με φαξ τι να κάνουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα επισήμανε ότι τον Ιούλιο θα γίνει αυτό που γίνεται τα τελευταία επτά χρόνια, «η τρόικα δηλαδή θα βάλει τα χρήματα από τη μια τσέπη στην άλλη».

Όπως είπε το «Diem 25», ήταν η απαρχή μια αντίδρασης που ξεκίνησε μετά το λεγόμενο «πνίξιμο» της «ελληνικής Άνοιξης» από τον Σλοβάκο πρωθυπουργό που βρισκόταν στην ίδια γραμμή με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Αναφερόμενος στη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι δεν έχει πει σκληρά λόγια για αυτόν απλά είπε πως είναι «αθέτησε» το λόγο του.

«Εγώ μπήκα ατσαλάκωτος και βγήκα ατσαλάκωτος. Αυτοί πήραν τον λόγο του ελληνικού λαού και τον πέταξαν στα σκουπίδια», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικές ειδήσεις