ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας από Βρυξέλλες: Εντός στόχων για συμφωνία στις 22 Μαΐου

Τσίπρας από Βρυξέλλες: Εντός στόχων για συμφωνία στις 22 Μαΐου

«Σήμερα είχαμε μια γρήγορη διαδικασία καθώς εκφράστηκε η ομοφωνία, που αποτελεί ένδειξη ισχυρής ενότητας, σε σχέση με την διαπραγματευτική διαδικασία για το Brexit», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Σήμερα ανοίγει ένας κύκλος όχι και τόσο ευχάριστος. Το Brexit είναι ένα γεγονός δυσάρεστο που συνέβη εξαιτίας της δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στις πολιτικές της ΕΕ. Οι 27 εναπομείναντες πρέπει να δουλέψουμε για μια καλύτερη, πιο δημοκρατική και πιο κοινωνική Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο πρώτη προτεραιότητα για το επόμενο διάστημα είναι όλοι να δουλέψουν «πάνω σε αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές».

«Η διαδικασία δεν θα είναι τόσο εύκολη όσο η σημερινή συνεδρίασή μας. Θα είναι δύσκολη και γιατί τα θέματα είναι περίπλοκα, ενώ το πιο δύσκολο θέμα σε κάθε διαζύγιο είναι το οικονομικό σκέλος», προσέθεσε ο πρωθυπουργός και επισήμανε:

«Προτεραιότητά μας είναι οι πολίτες μας που ζουν στην Μ. Βρετανία -πάνω από 70.000 Έλληνες- η διασφάλιση ομαλών εμπορικών σχέσεων και η απρόσκοπτη ροή τουριστών από την Μ. Βρετανία».

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως, είναι εντός των στόχων προκειμένου να υπάρχει κατάληξη σε συμφωνία στο Eurogroup της 22ας Μαίου.

«Η γενική εικόνα που επικρατεί είναι ότι βρισκόμαστε εντός πλαισίου, εντός στόχων, προκειμένου να έχουμε κατάληξη στις 22 Μαϊου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός και συνέχισε λέγοντας, «βρισκόμαστε εντός πλαισίου, εντός στόχων προκειμένου να έχουμε κατάληξη στις 22 Μαΐου».

Σχετικές ειδήσεις