ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ 2017: Τι θα πει ο Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη

ΔΕΘ 2017: Τι θα πει ο Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη

Στην ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) το Σάββατο (16/09/2017) στις 19:00 στρέφεται πλέον το πολιτικό ενδιαφέρον, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εστιάζει την ρητορική του στην προβληματική καθημερινότητα που βιώνουν οι πολίτες, εξαιτίας της πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

ΜΕ ΛΙΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΓΕΙΩΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΣΤΟ «ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ» Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ

Πηγές από τη ΝΔ εκτιμούν πως ο κ. Μητσοτάκης θα απευθυνθεί στους πολίτες από το βήμα της ΔΕΘ, με ένα εξωστρεφές και απόλυτα προσγειωμένο πρόγραμμα, δίνοντας έμφαση στα προβλήματα της κοινωνίας.

Μάλιστα, ο ίδιος έχει ένα εξαιρετικά λιτό πρόγραμμα επαφών με φορείς και συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης. Εντούτοις, στην ατζέντα του θα υπάρχουν στοχευμένες επισκέψεις, με τον απώτερο σκοπό του να είναι το ουσιαστικό άνοιγμα στην κοινωνία.

Αναμένεται δε, όπως εκτιμούν οι ίδιες πηγές, να επιτεθεί με δριμύτητα τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τους για αλαζονεία και για αδυναμία να δώσουν λύσεις στα προβλήματα του λαού.

Κατά τα λοιπά, σύμφωνα, πάντα, με ασφαλείς πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να στηλιτεύσει με σφοδρότητα τα φαινόμενα νεποτισμού και εύνοιας των «ημετέρων», επισημαίνοντας πως «το μόνο που νοιάζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι να παραμένει γαντζωμένη στην εξουσία και να κρατά ικανοποιημένους συγγενείς, φίλους και κολλητούς».

Ιδιαίτερη μνεία θα κάνει, εξάλλου, και στο θέμα της δημόσιας ασφάλειας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «κλείνει το μάτι στους “μπαχαλάκηδες” και ενθαρρύνει με κάθε τρόπο την αναρχία».

Στην αντιπολιτευτική φαρέτρα του κ. Μητσοτάκη θα βρίσκεται, ωστόσο, και το ζήτημα των οικονομικής ανάπτυξης, με τον ίδιο να απαντά στα όσα έλεγε μία εβδομάδα νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ και να αποδομεί το αφήγημα μιας κυβέρνησης φιλικής προς την προσέλκυση νέων επενδύσεων.

Η ΝΔ εκτιμά πως το περιβόητο πλέον δόγμα του «Grinvest» που είχε προτάξει ο πρωθυπουργός στο «Βελλίδειο» έχει πλέον καταρρεύσει. «Μια κυβέρνηση που υπόσχεται να καταργήσει φόρους και την άλλη στιγμή δημιουργεί νέους, μια κυβέρνηση που διώχνει σίγουρες επενδύσεις και οδηγεί ανθρώπους στην ανεργία, δεν μπορεί να βάλει σε τάξη τα αυτονόητα», σημειώνουν κύκλοι της Πειραιώς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί και στις αρνητικές δημοσιονομικές επιδόσεις που παρουσιάστηκαν τελευταία, όπως η «τρύπα» στα έσοδα του κρατικού Προϋπολογισμού, ενώ θα ασκήσει εντονότατη κριτική για την υπερφορολόγηση που έχει «γονατίσει» νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

«Έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι οι Έλληνες φορολογούμενοι δεν μπορούν να πληρώσουν τους υπέρογκους φόρους που τους έχουν επιβάλει και έτσι το πρόγραμμα δεν βγαίνει», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία.

Τέλος, σημαντικό μέρος της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη θα αφορά στη στροφή της χώρας προς τη νεανική επιχειρηματικότητα και τις νέες τεχνολογίες, την ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, την εκ βάθρων αλλαγή του συστήματος στην Παιδεία.

Σχετικές ειδήσεις