ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα εκλογές Κεντροαριστερά: Αυτός είναι ο μεγάλος νικητής

Αποτελέσματα εκλογές Κεντροαριστερά: Αυτός είναι ο μεγάλος νικητής

Η Κεντροαριστερά έχει πλέον ηγέτη – Αλλαγή σελίδας και ελπίδα για τους υποστηριχτές του χώρου -Κέρδισε με μεγάλη διαφορά και η επικράτηση δεν επιδέχεται καμίας αμφιβολίας

Ιστορική μέρα η σημερινή για την Κεντροαριστερά.

Έπειτα από μία εξαιρετικά κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, η Φώφη Γεννηματά αναδεικνύεται σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα σε μεγάλη νικήτρια και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον συνυποψήφιό της, Νίκο Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με ενημέρωση του καθηγητή Ν. Αλιβιζάτου, με ενσωματωμένο το 86,57% των εκλογικών τμημάτων, η Φώφη Γεννηματά προηγείται παντού - εκτός από την Κρήτη όπου προηγείται ο Ν. Ανδρουλάκης. Η διαφορά είναι 57,16% έναντι 42,84% του Νίκου Ανδρουλάκη.

«Μπορούμε να πούμε ότι νικήτρια είναι η Φώφη Γεννηματά» είπε ακόμη ο κ. Αλιβιζάτος.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Γεννηματά: «Πήρα καθαρή εντολή, αύριο πάμε όλοι μαζί»

Τις πρώτες δηλώσεις ως νέα αρχηγός τη Κεντροαριστεράς έκανε η μεγάλη νικήτρια της αποψινής εκλογικής αναμέτρησης, Φώφη Γεννηματά, με γνώμονα την ενότητα

«Και αυτή την στιγμή της χαράς η σκέψη μου είναι στις οικογένειες των θυμάτων και σε όλους τους ανθρώπους που δοκιμάζονται σκληρά στην Δυτική Αττική», είπε η φώφη Γεννηματά και συνέχισε:

«Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους χιλιάδες προοδευτικούς πολίτες, που για δεύτερη φορά έδωσαν βροντερό παρόν στις κάλπες. Έδωσαν έτσι τεράστια ώθηση στον νέο, ενιαίο φορέα, για μια μεγάλη παράταξη ΝΙΚΗΣ τώρα. Έχω πλήρη επίγνωση των ευθυνών που συνεπάγεται η ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΤΟΛΗ που μας έδωσαν οι πολίτες. Από αύριο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα δουλέψουμε για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους. Η μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη είναι εδώ. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία, στα κόμματα και τις κινήσεις που συνέβαλαν στο εγχείρημα, στους συνυποψήφιούς μου, στους χιλιάδες εθελοντές και στον κ. Αλιβιζάτο και την Επιτροπή».

«Βροχή» από συγχαρητήρια τηλεφωνήματα στο γραφείο της Γεννηματά

fofi trikouph

Μόνο χαμόγελα υπάρχουν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

«Βροχή» από συγχαρητήρια τηλεφωνήματα στο γραφείο της νέας αρχηγού της Κεντροαριστεράς, Φώφης Γεννηματά, στο γραφείο της στη Χαριλάου Τρικούπη.

Μόνο χαμόγελα υπάρχουν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, από την ευρεία νίκη της Φώφης Γεννηματά έναντι του Νίκου Ανδρουλάκη στην εκλογική αναμέτρηση που τείνει σε θριαμβευτική εκλογή της προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Από τον γραφείο της Φώφης Γεννηματά στον 6ο όροφο της Χαριλάου Τρικούπη, ήδη έχουν περάσει για συγχαρητήρια πολλά ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αλλά και ο Κώστας Λαλιώτης.

Από στιγμή σε στιγμή αναμένονται οι πρώτες δηλώσεις της νέας αρχηγού της Κεντροαριστεράς.

Δείτε τις φωτογραφίες από τις χαρμόσυνες στιγμές στην Χαριλάου Τρικούπη στη Gallery του Newsbomb.gr

Κρίσιμη η επόμενη μέρα

Αν τα αποτελέσματα επιβεβαιωθούν τελικά και η κ. Γεννηματά κερδίσει την εκλογική μάχη, την περιμένει σίγουρα πολλή δουλειά...

Η «ισχυρή» πλέον γυναίκα της Κεντροαριστεράς καλείται να συσπειρώσει τους πολίτες που ανήκουν στο χώρο, να εμπνεύσει και να καταφέρει να πείσει τους πολίτες πως υπάρχει ελπίδα.

Το στοίχημα για την κ. Γεννηματά είναι να φέρει πίσω τους ψηφοφόρους που έφυγαν από την «αγκαλιά» του άλλοτε μεγάλου ΠΑΣΟΚ και πήγαν προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Από την επόμενη μέρα ξεκινά η νέα αλλαγή», τονίζει η ίδια. «Αλλάζουμε εμείς, αλλάζουμε πρώτα την παράταξη για να αλλάξουμε τη χώρα. Τα επόμενα βήματα είναι ήδη γνωστά. Συνέδριο και εκλογή οργάνων για την πλήρη οργανωτική συγκρότηση του φορέα. Δεσμεύομαι για μια παράταξη ανοιχτή στην κοινωνία, χωρίς τις παθογένειες του παρελθόντος. Χωρίς μηχανισμούς, φέουδα και τιμάρια. Όπου ενεργό ρόλο και λόγο έχουν τα μέλη. Τολμάμε για μια παράταξη πραγματικά ανανεωμένη, αξιόμαχη, με πρωταγωνιστικό ρόλο για την ανασυγκρότηση της χώρας», υπογραμμίζει η Φ. Γεννηματά.

Είναι προφανές πως το ζητούμενο πλέον είναι η αναγέννηση της παράταξης και η ενότητα που αγνοείται εδώ και τουλάχιστον 7 χρόνια.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε από αύριο ποιοι θα συστρατευθούν μαζί της και ποιοι θα επιβεβαιώσουν ότι στόχος ήταν το προσωπικό και μικροπολιτικό συμφέρον τους.

Σχετικές ειδήσεις