ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Γκάλοπ: Ποια στάση πρέπει να τηρήσει η κυβέρνηση στο τελεσίγραφο του Eurogroup;

Γκάλοπ: Ποια στάση πρέπει να τηρήσει η κυβέρνηση στο τελεσίγραφο του Eurogroup;

Ωμός ο εκβιασμός από τον Γερούν Ντάισελμπλουμ και το Eurogroup προς την ελληνική κυβέρνηση, που την καλεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αλλά ουσιαστικά εντός 48 ωρών, να ζητήσει με αίτημά της την παράταση του μνημονίου.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες για την πατρίδα μας, ο Γιάννης Βαρουφάκης αποκάλυψε το ύπουλο και «σκοτεινό» παιχνίδι που παίχθηκε εις βάρος της Ελλάδας στις Βρυξέλλες. Και εκεί που ήταν έτοιμος να υπογράψει το αρχικό κείμενο που του παρουσίασε ο Μοσκοβισί για ένα πρόγραμμα - γέφυρα με τετράμηνη διάρκεια, ήρθε η απόσυρσή του στη συνέχεια από τον Ντάισελμπλουμ και η αντικατάστασή του από το κείμενο που κατηγορηματικά και ορθότατα απέρριψε η ελληνική πλευρά.

Ενα ακόμα κείμενο υποταγής και εκχώρησης της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας της πατρίδας μας προς τους δανειστές, αφού απαιτεί την εξάμηνη παράταση του υφιστάμενου μνημονιακού προγράμματος, με τον... αστερίσκο της ευελιξίας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Είναι σαφές ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι, το ΔΝΤ και η ΕΚΤ επέλεξαν την ύστατη στιγμή να τα παίξουν όλα για όλα, προκειμένου να υποχρεώσουν την ελληνική κυβέρνηση να ξεχάσει τις κόκκινες γραμμές της. Μόνο που η ανθρωπιστική κρίση και η κοινωνική καταστροφή που προκάλεσαν τα μνημόνια και οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας δεν πρόκειται ποτέ να ξεχαστούν.

Γι' αυτό και ο Γιάννης Βαρουφάκης ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα δεν μπλοφάρει, το Μέγαρο Μαξίμου επανέλαβε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν εκβιάζεται και ο ελληνικός λαός εξακολουθεί και θα εξακολουθεί να διαδηλώνει στους δρόμους υπέρ της πρώτης πραγματικής διαπραγμάτευσης που διαπιστώνει πως βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αν και με πολλές δυσκολίες και ωμούς εκβιασμούς, ανάμεσα στη χώρα μας και τους δανειστές της.

Ποια είναι η στάση που θα πρέπει να τηρήσει η ελληνική κυβέρνηση τα επόμενα 24ωρα; Είστε υπέρ ή κατά της αποδοχής του τελεσίγραφου του Eurogroup για την εξάμηνη παράταση του μνημονίου;

Πάρτε θέση με την ψήφο σας στο γκάλοπ του Newsbomb.gr.

Ποια είναι η στάση που πρέπει να κρατήσει η ελληνική κυβέρνηση στο τελεσίγραφο του Eurogroup;

  • 89%
  • 3%
  • 1%
  • 7%
13974 συμμετοχές. Η ψηφοφορία έχει ολοκληρωθεί

Σχετικές ειδήσεις