ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Θύμα hackers η Ραχήλ Μακρή για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες

Θύμα hackers η Ραχήλ Μακρή για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες η βουλευτής Ραχήλ Μακρή πέφτει θύμα hackers, οι οποίοι «ρίχνουν» τη σελίδα της στο Facebook.

Η πρώτη φορά που η βουλευτής διαπίστωσε ότι άγνωστοι «χτύπησαν» το προφίλ της ιστοσελίδας της ήταν κατά τη διάρκεια του αγώνα για το δημοψήφισμα. Η κυρία Μακρή μέσα από τα social media είχε ταχθεί αναφανδόν υπέρ του ΟΧΙ, ανεβάζοντας σχετικές αναρτήσεις.

Άγνωστοι κατάφεραν να σπάσουν εκείνες τις ημέρες τους κωδικούς πρόσβασης και να «κατεβάσουν» το προφίλ της. Η ίδια όπως μαθαίνουμε απευθύνθηκε και στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στο αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από όπου έλαβε τη διαβεβαίωση ότι θα εντοπιστούν τα ίχνη των δραστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν έγινε αλλά αντίθετα η κυρία Μακρή έπεσε πάλι θύμα hackers, οι οποίοι για άλλη μια φορά μπλόκαραν το προφίλ της.

Η κυρία Μακρή θεωρεί πως αυτό δεν είναι αποτέλεσμα μεμονωμένων ενεργειών κάποιων χρηστών του internet, αλλά πιστεύει ότι είναι οργανωμένο σχέδιο από... επαγγελματίες και όπως σημειώνουν από το περιβάλλον της, έχει έντονες υποψίες ότι οι κυβερνοεπιθέσεις που δέχεται, έχουν πολιτική στόχευση.

Μάλιστα από το περιβάλλον της βουλευτού αφήνουν σαφείς αιχμές για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση και για τις μυστικές υπηρεσίες, καθώς όπως ισχυρίζονται συνεργάτες της Ραχήλ Μακρή, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου πιέζει για να μειωθεί ο αριθμός της ασφάλειας που δικαιούται η βουλευτής.

Όπως λέει η ίδια θα επανέλθει στο θέμα με όλα τα νόμιμα μέσα προκειμένου να μάθει από πού εκπορεύονται οι επιθέσεις που δέχεται, αφού όπως τονίζει «οι απόψεις μου ενοχλούν προφανώς το σύστημα».

Σχετικές ειδήσεις