ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποτάμι: Θετική εξέλιξη η έγκριση της λίστας Βαρουφάκη

Ποτάμι: Θετική εξέλιξη η έγκριση της λίστας Βαρουφάκη

Θετικό γεγονός χαρακτηρίζει το Ποτάμι την έγκριση της λίστας Βαρουφάκη.

«Η έγκριση από το Eurogroup της λίστας προτεραιοτήτων που έστειλε η ελληνική κυβέρνηση αποτελεί θετικό γεγονός. Ένα κεφάλαιο της διαπραγμάτευσης κλείνει, πολλά κεφάλαια μένουν ανοιχτά για να κλείσουν ύστερα από επίπονες διαπραγματεύσεις τους επόμενους μήνες» σημειώνει το Ποτάμι, σχετικά με την αποδοχή της λίστας.

«Στη λίστα περιλαμβάνονται αλλαγές, η προώθηση των οποίων αποτελεί ζωτική ανάγκη για τη χώρα. Μεταρρυθμίσεις που αφορούν στον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης, στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, στο χτύπημα της διαφθοράς, στην ανακούφιση στρωμάτων που έχουν πληγεί από την κρίση, στην ανόρθωση της Οικονομίας, κινούνται στην κατεύθυνση που από την αρχή υποδείκνυε το Ποτάμι. Οι κατευθύνσεις αυτές όμως, πρέπει άμεσα να γίνουν συγκεκριμένα μέτρα πολιτικής. Ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων θα είναι μακρύς και δύσκολος. Περιμένουμε από την κυβέρνηση να συγκρουστεί με δυνάμεις και νοοτροπίες, ακόμη και στο δικό της στρατόπεδο, που θέλουν να κρατήσουν τη χώρα στο χθες» υπογραμμίζει το Ποτάμι.


Συναντήσεις Σταύρου Θεοδωράκη με Σούλτς, Φερχόφστατ και Αβραμόπουλο

Ομιλία στην ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015 ο Σταύρος Θεοδωράκης, Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, καθώς και με τον πρώην Πρωθυπουργό του Βελγίου και πρόεδρο της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών της Ευρώπης, Γκι Φερχόφστατ. Το απόγευμα της Τετάρτης θα συναντηθεί με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Στη συνέχεια, ο Σταύρος Θεοδωράκης θα μεταβεί στο Βερολίνο, όπου το πρωί της Πέμπτης 26 Φεβρουαρίου θα έχει συνάντηση με τον Αντικαγκελάριο και Υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Σχετικές ειδήσεις