ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται τους βουλευτές του - Εμείς θα ψηφίσουμε τη συμφωνία

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται τους βουλευτές του - Εμείς θα ψηφίσουμε τη συμφωνία

Η συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους πρέπει να περάσει από τη Βουλή, υποστήριξε σήμερα, Παρασκευή (27/02) ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική υποκρισία και εμπαιγμό και σημειώνοντας ότι η ΝΔ θα την υπερψηφίσει.

«Πρόκειται για μια απόφαση που περιλαμβάνει τη δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο» σημείωσε ο κ. Καραγκούνης, ενώ εξήγησε ότι πρέπει να ψηφιστεί από το Κοινοβούλιο διότι κάθε προηγούμενη τροποποίησή της επίσης είχε εγκριθεί από τη Βουλή -και τον Δεκέμβριο του 2014 και τον Δεκέμβριο του 2012.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την προηγούμενη κυβέρνηση όταν περνούσε επείγουσες αποφάσεις με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου(ΠΝΠ), παρά το γεγονός ότι και οι ΠΝΠ έρχονταν προς κύρωση στη Βουλή μέσα σε 40 ημέρες.

«Τώρα στην πρώτη κρίσιμη απόφασή του ως κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υποστηρίζει ότι δεν θα την περάσει καθόλου από τη Βουλή. Αυτό ξεπερνά την πολιτική υποκρισία και γίνεται ανοικτός εμπαιγμός» τόνισε ο κ. Καραγκούνης, ενώ διατύπωσε επίσης την εκτίμηση πως ο ΣΥΡΙΖΑ «μπορεί να φοβάται ότι πολλοί βουλευτές του δεν θα ψηφίσουν την απόφαση που μέχρι χθες πανηγύριζε».

«Ας μην ανησυχεί. Εμείς θα την ψηφίσουμε. Είναι πια σαφές ότι η συμφωνία είναι χειρότερη από τη δική μας, αφού εμείς ετοιμάζαμε την πλήρη έξοδο από το μνημόνιο, αλλά εδώ που έφερε τα πράγματα, δεν θα αφήσουμε τη χώρα να πάει στα βράχια» ανέφερε.

Και κατέληξε: «Δεν θα τους αφήσουμε να γελοιοποιήσουν τη Δημοκρατία μας. Ούτε να απαξιώσουν τη Βουλή των Ελλήνων. Δεν είναι δυνατό άλλα ευρωπαϊκά κοινοβούλια να ψηφίζουν την επέκταση της βοήθειας προς την Ελλάδα και η ελληνική Βουλή να στερείται από αυτό το δικαίωμα, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται τους βουλευτές του».

Σχετικές ειδήσεις