ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραθανασόπουλος σε κυβέρνηση: Βάλατε στους εφοπλιστές κάποια έκτακτη εισφορά;

Καραθανασόπουλος σε κυβέρνηση: Βάλατε στους εφοπλιστές κάποια έκτακτη εισφορά;

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι δεν κάνει κάτι διαφορετικό από τις προηγούμενες, εξαπέλυσε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, εστιάζοντας στη φορολογική «ασυλία» εφοπλιστών, μεγαλοβιομήχανων, τραπεζιτών και μεγαλεμπόρων.

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει κάτι διαφορετικό επί της ουσίας από τις προηγούμενες» ανέφερε, στην ομιλία επί της αρχής του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

«Διαπραγματεύεται σκληρά με τους θεσμούς, τους τροϊκανούς, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όμως αυτή η διαπραγμάτευση δεν αφορά μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων, πολύ δε περισσότερο αποκατάσταση των απωλειών και ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, δηλαδή δεν διαπραγματεύεται για λογαριασμό του λαού, αλλά διαπραγματεύεται για λογαριασμό του κεφαλαίου», συμπλήρωσε. Η διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα πάντα με τον βουλευτή του ΚΚΕ, εντάσσεται στον ανταγωνισμό μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας σε ό,τι αφορά την ισχύ των νομισμάτων τους και τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των αγωγών ενέργειας.

«Η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως για τη φτώχεια και την εξαθλίωση ευθύνη έχουν οι μνημονιακές πολιτικές. Υπάρχει όντως τέτοια ευθύνη - αλλά γιατί δεν φέρνετε έναν νόμο να καταργήσετε όλους τους εφαρμοστικούς νόμους, που οδήγησαν εκτεταμένα λαϊκά στρώματα στη φτώχια και στην εξαθλίωση;» υπογράμμισε ο κ. Καραθανασόπουλος και συνέχισε:

«Βάλατε στους εφοπλιστές κάποια έκτακτη εισφορά να πληρώσουν για να δώσετε χρήματα στα πιο εξαθλιωμένα λαϊκά στρώματα; Στους μεγαλοβιομήχανους, στους τραπεζίτες, στους μεγαλέμπορους; Όχι. Κάνετε κάποιες ρυθμίσεις στο πλαίσιο του Προϋπολογισμού που χρηματοδοτείται από τη φορολογία των λαϊκών στρωμάτων, καθώς ο λαός πληρώνει τους φόρους, και όχι οι εφοπλιστές, ή οι βιομήχανοι- ή πληρώνουν ελάχιστα (...) Κουρέψατε τα ψίχουλα του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, για να μπορείτε να πληρώνετε τους δανειστές και το ΔΝΤ», κατηγόρησε την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της διαφθοράς, ο κ. Καραθανασόπουλος σημείωσε πως η αιτία της διαφθοράς εντοπίζεται στον καπιταλισμό, όπου «νομιμοποιείται η υφαρπαγή του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου», παρατηρώντας πως στο όνομα της πάταξης του μαύρου πολιτικού χρήματος «η ΕΕ θέλει να ποινικοποιήσει και να περιορίσει τη δράση των ριζοσπαστικών κομμάτων».

«Πολύ φοβόμαστε, πως δυστυχώς, στο όνομα της πάταξης της διαφθοράς, θα επιδιώξετε να νομιμοποιηθούν στη λαϊκή συνείδηση αντιλαϊκού χαρακτήρα μέτρα», κατέληξε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Σχετικές ειδήσεις