ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αλέξης Τσίπρας «ξόρκισε» τα σενάρια των εκλογών

Ο Αλέξης Τσίπρας «ξόρκισε» τα σενάρια των εκλογών

Τέλος στα σενάρια των εκλογών, αφού πρώτα… υπενθύμισε πως «η κυβέρνηση έχει μια νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή, την οποία και εφαρμόζει», έβαλε ο Αλέξης Τσίπρας -«Καλύψαμε τη μισή απόσταση στο θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων. Σειρά των θεσμών», τονίζουν κυβερνητικοί κύκλοι.

Στην εισήγησή του προς την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός, λίγες ώρες πριν το ταξίδι του στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής, εκτίμησε επίσης ότι «τώρα βρισκόμαστε στο πιο ουσιαστικό και κρίσιμο σημείο των διαπραγματεύσεων», ενώ «το Κόμμα πρέπει να παίξει έναν ουσιαστικό ρόλο στήριξης της κυβερνητικής προσπάθειας».

Ακολούθως, ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να εκφράσει την ικανοποίησή του για τη στήριξη που όπως είπε έχει η κυβέρνηση από την κοινωνία και ως εκ τούτου, δεν εξετάζει «σενάρια εκλογών».

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε τα μέλη του οργάνου για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση, όπως αυτές διαμορφώνονται μετά και την κατάθεση των συμπληρωματικών προτάσεων της κυβέρνησης, αναφορικά με το δημοσιονομικό και το χρέος.

Όπως τόνιζαν οι ίδιες πηγές της Κουμουνδούρου, «η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει στην κατάθεση ουσιαστικών προτάσεων, που μπορούν να δώσουν μια βιώσιμη λύση».

Ο Αλέξης Τσίπρας αφού εκτίμησε έτσι ότι «τώρα βρισκόμαστε στο πιο ουσιαστικό και κρίσιμο σημείο των διαπραγματεύσεων», σημείωσε ότι «το κόμμα πρέπει να παίξει έναν ουσιαστικό ρόλο στήριξης της κυβερνητικής προσπάθειας».

Καταλήγοντας, ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στη σημασία του λαϊκού παράγοντα στη διαμόρφωση των εξελίξεων, εκτιμώντας ότι η στήριξη της κυβέρνησης από τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, αποτελεί και το πιο ισχυρό όπλο της χώρας στη διαπραγμάτευση.

Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε ότι «η κυβέρνηση έχει μια νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή την οποία και εφαρμόζει και δεν εξετάζει σενάρια εκλογών».

Την ίδια ώρα, η ελληνική κυβέρνηση κάλυψε τη μισή απόσταση στο θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων και περιμένει από τους θεσμούς, να καλύψουν την άλλη μισή, υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές σημειώνοντας ότι η Αθήνα πρότεινε πρωτογενές πλεόνασμα 0,75% για το 2015 και 1,75% για το 2016.

Σχετικές ειδήσεις