ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντέρμπι Μεϊμαράκη – Τζιτζικώστα για την προεδρία της ΝΔ δείχνει νέα δημοσκόπηση

Ντέρμπι Μεϊμαράκη – Τζιτζικώστα για την προεδρία της ΝΔ δείχνει νέα δημοσκόπηση

Ντέρμπι μεταξύ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Απόστολου Τζιτζικώστα δείχνει νέα δημοσκόπηση για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση το 26,5% των ερωτηθέντων, ανεξαρτήτως κόμματος επιλέγει τον κ. Μεϊμαράκη ως επόμενο αρχηγό της ΝΔ, ενώ ακολουθεί με μικρή διαφορά ο κ. Τζιτζικώστας με 25%.

Στην ίδια ερώτηση από τους ψηφοφόρους της ΝΔ, το 47,5% διαλέγει τον κ. Μεϊμαράκη, ενώ το 17% προτιμά τον κ. Τζιτζικώστα, ενώ ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τελευταίος τερματίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο αναλυτικά, στην ερώτηση «αν υποθέταμε πως εσείς προσωπικά μπορείτε να επιλέξετε το ποιος θα είναι ο επόμενος αρχηγός της ΝΔ, ποιον από τους τέσσερις θα επιλέγατε», το σύνολο των ερωτηθέντων απάντησε ως εξής:

Γεωργιάδης 7%
Μεϊμαράκης 26,5%
Μητσοτάκης 13,5%
Τζιτζικώστας 25%
Κανένας 21%

Ενώ οι ψηφοφόροι της ΝΔ επιλέγουν:

Γεωργιάδης 8,5%
Μεϊμαράκης 47,5%
Μητσοτάκης 15,5%
Τζιτζικώστας 17%
Κανένας 4,5%

Το 56% του συνόλου των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο κ. Μεϊμαράκης θα εκλεγεί τελικά στη θέση του προέδρου της ΝΔ, ενώ αυτό πιστεύει και το 68,5% των ψηφοφόρων του κόμματος.

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση για το ποιος τελικά θα εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ προηγείται ο κ. Μεϊμαράκης και ακολουθεί ο κ. Τζιτζικώστας με 14,5%, ο κ. Μητσοτάκης με 6% και ο κ. Γεωργιάδης με 2%.

Στους ψηφοφόρους της ΝΔ η διαφορά διευρύνεται αφού το 68,5% των ερωτηθέντων «βλέπει» νίκη του κ. Μεϊμαράκη, έναντι 9,5% για τον κ. Τζιτζικώστα.

Τέλος, τη διαδικασία εκλογής προέδρου της ΝΔ από τη βάση της παράταξης προκρίνουν σε ποσοστό 61% οι Έλληνες πολίτες.

Σχετικές ειδήσεις