ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαλλιά - κουβάρια στο ΣΥΡΙΖΑ μετά την υποχώρηση για το «παράλληλο πρόγραμμα»

Μαλλιά - κουβάρια στο ΣΥΡΙΖΑ μετά την υποχώρηση για το «παράλληλο πρόγραμμα»

Στα «κάγκελα» αρκετοί βουλευτές της συμπολίτευσης μετά το νέο ρεζιλίκι του Μαξίμου - Βαριές κατηγορίες προς την ομάδα διαπραγμάτευσης - Όλοι πλέον κάνουν λόγο για «τσάμπα μάγκες»

Σοβαρή εσωκομματική κρίση έχει προκαλέσει στο ΣΥΡΙΖΑ η άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης στους νέους εκβιασμούς των δανειστών που είχε σαν αποτέλεσμα τη ντροπιαστική απόσυρση του νομοσχεδίου με το οποίο υλοποιούνταν μέρος του «παράλληλου προγράμματος», που ήταν η προεκλογική σημαία του κόμματος.

«Άμα δεν είχατε τα κότσια, τότε γιατί πουλήσατε τσαμπουκάδες και μετά εξευτελιστήκατε;», είναι η συνισταμένη των έντονων αντιδράσεων που τείνουν να λάβουν τη μορφή χιονοστιβάδας και μάλιστα ανεξέλεγκτης, αφού αρκετοί βουλευτές κατηγορούν τόσο το οικονομικό επιτελείο, όσο και την ομάδα διαπραγμάτευσης του Μαξίμου για «τσάμπα μάγκες»!

Οι κυριότερες αντιδράσεις προέρχονται, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, τόσο από βουλευτές, όσο και από στελέχη συνδικαλιστικά και κομματικά.

Αν μάλιστα ληφθεί υπόψη, ότι αυτό το νομοσχέδιο το είχε χρησιμοποιήσει το Μαξίμου προκειμένου να κάνει «μασάζ» στους βουλευτές ενόψει των κρίσιμων ψηφοφοριών που ακολουθούν από Γενάρη, για ασφαλιστικό, αγρότες, φορολογικά, τότε εύκολα βγαίνει το συμπέρασμα ότι η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο κομματικός κορμός, ξαναγίνεται ένα καζάνι που βράζει με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά!

Να προσθέσουμε εδώ, πως αυτό το νομοσχέδιο το είχε «πουλήσει» ο Αλ. Τσίπρας στους βουλευτές του με τους οποίους συναντήθηκε τις προηγούμενες μέρες προκειμένου να τονώσει το ηθικό τους και να προλάβει τυχόν εκπλήξεις στην ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα…

Η ισχυρότερη αυτή τη στιγμή εσωκομματική συνιστώσα, η τάση των «53» έχει –όπως μαθαίνουμε- ανέβει στα κάγκελα, πολύ περισσότερο που την προηγουμένη της άτακτης κυβερνητικής υποχώρησης σε εκδήλωση που πραγματοποίησε πρόβαλλε το «παράλληλο πρόγραμμα» σαν…. μέγιστο επίτευγμα της κυβέρνησης, επίλεκτο στέλεχος της οποία είναι ο εκ των ηγετών της, Ευκλ. Τσακαλώτος!

Ενώ μόλις ελάχιστες ώρες πριν τον εξευτελισμό ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης με συνέντευξή του (στον κομματικό ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο») εκθείαζε κι αυτός το «παράλληλο»!

Οι παρενέργειες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αναμένονται σοβαρότατες.

Και δέκτες οργής έχουν γίνει τόσο η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Όλγα Γεροβασίλη, όσο κι ο Ν. Παππάς και αυτό το κλίμα το μετέφεραν στον Αλ. Τσίπρα, στις Βρυξέλλες…

Η συνοχή της κυβέρνησης έχει αρχίσει πλέον να κλονίζεται σε τέτοιο βαθμό που η εσωστρέφεια τείνει να γίνει μη αναστρέψιμη με απρόβλεπτες συνέπειες για τις επόμενες ψηφοφορίες.

Η υποχωρητικότητα της κυβέρνησης έχει πλέον εξοργίσει ακόμα και τους σκληροπυρηνικούς του ΣΥΡΙΖΑ...

Σχετικές ειδήσεις