ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Το Ποτάμι ξεκινάει καμπάνια για τους φόρους

Θεοδωράκης: Το Ποτάμι ξεκινάει καμπάνια για τους φόρους

«Οι φόροι που μας καταστρέφουν» θα είναι ο τίτλος της καμπάνιας που ξεκινάει το Ποτάμι σε όλη την Ελλάδα για το θέμα των φόρων, την επόμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Σε συνέντευξή του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε: «Έχουμε κάνει μία συγκεκριμένη επεξεργασία για τους φόρους, που όχι μόνο δεν είναι βοηθητικοί και αναπτυξιακοί, αλλά καταστρέφουν κυρίως τη μεσαία τάξη, για να καταλάβει ο κόσμος ότι οι φόροι που προστίθενται από την κυβέρνηση θα καταστρέψουν την οικονομία ενώ υπάρχει λύση: Το να κόψουμε σπατάλες, να περιορίσουμε τους "νεκρούς" δημόσιους οργανισμούς».

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει χάσει την πρωτοβουλία των κινήσεων και «πρέπει να δείξει αποφασιστικότητα». «Δεν κατανοώ γιατί δέκα ή είκοσι πρόσφυγες μπορούν να κλείνουν έναν εθνικό δρόμο ή μια σιδηροδρομική γραμμή. Αυτό είναι έξω από τη λογικής της αλληλεγγύης που θα πρέπει να δείχνουμε σε αυτούς τους ανθρώπους. Βεβαίως, πρέπει να τους φροντίζουμε, βεβαίως, πρέπει να έχουν ένα πιάτο φαγητό, αλλά γιατί θα δεχτούμε ομάδες προσφύγων και μεταναστών να διαμαρτύρονται με όποιο τρόπο αυτοί νομίζουν σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας» πρόσθεσε.

Για τη σύγκρουση της κυβέρνησης με το ΔΝΤ, ο κ. Θεοδωράκης σχολίασε: «Θα πρέπει να πούμε στον ελληνικό λαό δύο αλήθειες. Δεν υπάρχουν εχθροί και φίλοι διαχρονικά. Υπάρχουν σύμμαχοι, ανάλογα με τις στιγμές που ζεις. Αυτή είναι η σύγχρονη πολιτική. Αυτήν τη στιγμή το ΔΝΤ- ας μην εξετάσουμε την ιστορία και τα λάθη του, που βεβαίως είναι πολλά- έχει δύο αιτήματα τα οποία είναι υπέρ μας. Το ένα είναι ότι πρέπει να γίνει δραστική μείωση του χρέους και το δεύτερο είναι ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει πλεονάσματα της τάξεως του 3,5%».

Σχετικές ειδήσεις