ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Το «Κίνημα Αλλαγής» είναι εδώ, πάμε για νίκη στις επόμενες εκλογές

Γεννηματά: Το «Κίνημα Αλλαγής» είναι εδώ, πάμε για νίκη στις επόμενες εκλογές

Φώφη Γεννηματά | Κίνημα Αλλαγής: Την εκτίμηση ότι ο νέος πολιτικός φορέας της Κεντροαριστεράς θα διαδραματίσει «αυτόνομο και πρωταγωνιστικό ρόλο» στα πολιτικά πράγματα της χώρας, εκφράζει η πρόεδρος του νέου κόμματος, Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξή της που δημοσιεύει την Κυριακή (03/12/2017) το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Είμαστε στην επόμενη μέρα μιας πρωτόγνωρης δημοκρατικής διαδικασίας αναγέννησης της Προοδευτικής Παράταξης και όχι μιας ενδοπαραταξιακής μάχης. Με καθαρή εντολή που επιβάλλει την εγρήγορση για όλα όσα προσδοκούν οι χιλιάδες πολίτες και σηματοδότησαν με τη συμμετοχή και την επιλογή τους», υπογραμμίζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Προσθέτει, μάλιστα, ότι «η νέα Κεντροαριστερά είναι εδώ και ξεκινά μια νικηφόρα πορεία για τις επόμενες εθνικές εκλογές ώστε να γίνει ο καταλύτης των πολιτικών εξελίξεων. Με αυτόνομο, πρωταγωνιστικό ρόλο για να υπηρετούμε την πατρίδα και τους πολίτες. Αυτή ήταν και παραμένει η κινητήρια δύναμη των πρωτοβουλιών και των αποφάσεων μας».

Η κυρία Γεννηματά στέλνει, για ακόμη μία φορά, μήνυμα ενότητας στον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο και υπογραμμίζει: «Είναι δέσμευσή μας και ρητή εντολή από τους πολίτες να προχωρήσουμε όλοι μαζί. Με σεβασμό στο αποτέλεσμα αλλά και του ενός προς τον άλλον, χωρίς αποκλεισμούς αλλά και χωρίς παραλυτικές ισορροπίες. Η ενιαία Προοδευτική Παράταξη είναι πολύ μεγάλη και γι’ αυτό έχει χώρο, ρόλο αλλά και ευθύνες για όλους».

Αναφερόμενη στις έως τώρα επιδόσεις του «Κινήματος Αλλαγής», η ίδια τονίζει πως «αποτελεί τη νέα ισχυρή αντιπολιτευτική δύναμη, απέναντι στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στο στερεότυπο των δύο μονομάχων εμείς με την συντονισμένη δράση των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων της ΔΗ.ΣΥ και του Ποταμιού, απαντήσαμε με πρωταγωνιστικό ρόλο. Και συμβάλαμε καθοριστικά με την δύναμη των επιχειρημάτων και των πρωτοβουλιών μας, στην αποκάλυψη και τεκμηρίωση στη σκανδαλώδη υπόθεση Καμένου-Τσίπρα. Μια υπόθεση που παρά τις προσπάθειες κουκουλώματος, παραμένει για εμάς ανοιχτή. Υπάρχουν αμείλικτα αναπάντητα ερωτήματα και συνακόλουθες ευθύνες που πρέπει να διερευνηθούν και να αποδοθούν».

Παράλληλα, η Φώφη Γεννηματά εξαπολύει επίθεση εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, λέγοντας πως πρόκειται για «μια κυβέρνηση χαμένη στους μεσάζοντες, που πιάστηκε με 200.000 οβίδες προς άγνωστη κατεύθυνση».

Η ίδια αρνείται με κατηγορηματικό τρόπο την άποψη ότι υπηρετεί τη γραμμή των ίσων αποστάσεων απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ και υπογραμμίζει: «Αυτό το σλόγκαν περί ίσων αποστάσεων δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Δεν προσδιοριζόμαστε με βάση την απόσταση μας από οποιονδήποτε. Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη έχει το δικό της κατοχυρωμένο διαχρονικά αξιακό πλαίσιο και την δική της πολιτική και προγραμματική ταυτότητα. Έχουμε σύνορα και σαφείς διαχωριστικές γραμμές, τόσο με τον εθνολαικισμό και τον τυχοδιωκτισμό της fake αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ όσο και με την συντηρητική πολιτική της αυθεντικής δεξιάς της ΝΔ. Είμαστε απέναντι και στις δύο όψεις του συντηρητισμού που εκφράζεται από τους δύο αυτούς πολιτικούς χώρους. Έναν συντηρητισμό που πολώνει και διχάζει την κοινωνία και κρατάει την χώρα σε στασιμότητα».

Ερωτηθείσα, εξάλλου, εάν νιώθει ακόμη και σήμερα ότι την χωρίζει «μια άβυσσος από τη Νέα Δημοκρατία», όπως είχε δηλώσει παλαιότερα, η Φώφη Γεννηματά απαντά: «Εμείς λέμε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη - σκάφη. Με τη ΝΔ μας χωρίζουν βαθιές ιστορικές ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές. Εκφράζουν τη συντήρηση και εμείς την πρόοδο και το αίτημα για διαρκείς αλλαγές, ανατροπές και μεταρρυθμίσεις. Είναι η Δεξιά, συνδεδεμένη με τις συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης και είμαστε η κεντροαριστερά, κομμάτι της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Αυτή η αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα καθορίζει και την πολιτική μας στάση, απέναντι στα έργα και τις ημέρες του κ. Τσίπρα. Ως προοδευτικό πολιτικό κίνημα δεν έχουμε καμία ιδεολογική, πολιτική και αξιακή σχέση με το εθνολαϊκιστικό αυτό μόρφωμα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Οι ολοφάνερες διαφορές, δεν αναιρούν την ανάγκη συνεννόησης, για τη διαμόρφωση Εθνικής γραμμής στα μείζονα ζητήματα».

Σχολιάζοντας, τέλος, το θέμα που έχει προκύψει με τους πλειστηριασμούς, η κυρία Γεννηματά σημειώνει: «Η επίλυση του προβλήματος των κόκκινων δανείων είναι αναγκαία συνθήκη, ώστε να καταφέρουμε οι τράπεζες να χρηματοδοτήσουν και πάλι την οικονομία. Επίλυση όμως με όρους που δεν διαρρηγνύουν την κοινωνική συνοχή, δεν αφελληνίζουν την οικονομία και δεν δημιουργούν στρατιές αστέγων στους δρόμους. Οι επιλογές του κυρίου Τσίπρα και στο κρίσιμο αυτό θέμα είναι οι χειρότερες δυνατές. Καθυστέρηση, ολιγωρία και θέσπιση ενός νομοθετικού πλαισίου διαχείρισης που οδήγησε στην έναρξη των πλειστηριασμών, ως απαίτηση της τρόικας. Για μας η προστασία της πρώτης κατοικίας των μικρών και μεσαίων δανειοληπτών είναι αδιαπραγμάτευτη και καλείται η Κυβέρνηση να δώσει λύση. Εμείς δεν καλύπτουμε τους κακοπληρωτές και τους “έχοντες"».

Με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων - Πηγή φωτό: Eurokinissi

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για τη Φώφη Γεννηματά

Δείτε εδώ περισσότερα θέματα για την Κεντροαριστερά

Σχετικές ειδήσεις