ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμας: Συναίνεση και με αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ

Δήμας: Συναίνεση και με αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ

Την εκτίμηση ότι η πολιτική ζωή του τόπου αλλάζει και μπαίνει σε μια νέα εποχή πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών γνωστοποιώντας η ΝΔ θα επιδιώξει συναίνεση και μετά τις εκλογές.

«Από εδώ και στο εξής πρέπει να δουλεύουμε με γνώμονα το κοινό, συλλογικό συμφέρον – ούτε το ατομικό ούτε το κομματικό. Αυτά μας έφεραν εδώ που είμαστε», δηλώνει σε συνέντευξή του στη Real News ο Στ. Δήμας.

«Με το σχηματισμό της μεταβατικής κυβέρνησης αποδείξαμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι χρειάζεται για να θωρακίσουμε τη θέση μας».

Ο επικεφαλής της ελληνικής Διπλωματίας στρέφει τα βέλη του και κατά των Ευρωπαίων, τονίζοντας πως η Ευρώπη άργησε να πάρει αποφάσεις με αποτέλεσμα να ανεβάσει υπερβολικά το κόστος αντιμετώπισης της κρίσης.

«Η Ευρώπη για μεγάλο διάστημα πειραματιζόταν πάνω στην Ελλάδα με ολέθρια αποτελέσματα. Χρειάζεται εμβάθυνση της Ευρώπης, χρειάζεται μεγαλύτερη αλληλεγγύη και προοπτική», επισημαίνει ο υπουργός.

Ερωτηθείς για τη κυβέρνηση συνεργασίας και για το αν η ΝΔ θα επιδειώξει μετεκλογικά κάποια συνεργασία σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, ο κ. Δήμας ξεκαθαρίζει πως όσο πλησιάζει ο χρόνος των εκλογών η αυτοδυναμία θα ξεκαθαρίζει.

«Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα επιδιώξει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση. Στη μάχη που δίνουμε για τη χώρα μας κανείς δεν περισσεύει», τόνισε ο κ. Στ. Δήμας.

Ο υπουργός Εξωτερικών στέλνει μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι «η ΑΟΖ αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα της χώρας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα δεν τα απεμπολούμε».

Σε ότι αφορά το Κυπριακό ο κ. Δήμας δηλώνει απαισιόδοξος , υπογραμμίζοντας ότι η τουρκική πλευρά λαμβάνει όλο και σκληρότερες θέσεις υπονομεύοντας τις προοπτικές του διαλόγου.