ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο μεταλλαγμένος κ. Χρυσοχοΐδης

Ο μεταλλαγμένος κ. Χρυσοχοΐδης

Η λοβοτομή είναι μία ιατρική επέμβαση που κοστίζει ακριβά. Το κόστος αυξάνεται όταν πρέπει να επεκταθεί στο σύνολο του εκλογικού σώματος προκειμένου να ξεχάσει ποιοι συμμετείχαν στην καταστροφική διακυβέρνηση των δύο τελευταίων ετών.

Κάπως έτσι σκέφθηκε ο Υπουργός (ακόμα.....) κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης και επέλεξε τη οδό της μετάλλαξης.

Ήταν ο πρώτος που επιτέθηκε στον κ. Παπανδρέου μετά την παραίτηση του τελευταίου από την Πρωθυπουργία. Τότε μάλιστα άσκησε και σκληρή κριτική στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επισημαίνοντας ότι οδήγησε σε φτώχεια, πρωτοφανή ύφεση και εθνική ταπείνωση.

Σήμερα ο κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης συνέχισε στην οδό της μετάλλαξης δηλώνοντας ότι «Η προσωπική απόφαση του Γ. Α. Παπανδρέου να μην είναι υποψήφιος, Πρόεδρος συνιστά έμμεση αναγνώριση των ευθυνών διακυβέρνησής του».

Από όλα αυτά συνάγονται τα ακόλουθα συμπεράσματα:

• Ο κ. Χρυσοχοΐδης προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και στην ίδια τη χώρα πριν από ένα μήνα, μόλις ακριβώς παραιτήθηκε ο κ. Παπανδρέου. Πρόκειται περί συνωνυμίας με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και αργότερα Υπουργό Ανάπτυξης μέχρι σήμερα.

• Το βράδυ που ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε το δημοψήφισμα ο κ. Χρυσοχοΐδης εμφανίστηκε στην εκπομπή του κ. Πρετεντέρη στο MEGA και υπερθεμάτιζε υπέρ της πρότασης Παπανδρέου και υπέρ του δημοψηφίσματος. Όσοι το είδαν να το ξεχάσουν πάραυτα. Ήταν οπτική απάτη.

• Ο κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης του Ιανουαρίου του 2012 είναι υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Δεν συμμετείχε στη διακυβέρνηση των δύο τελευταίων ετών, ήταν διακυβέρνηση του κ. Παπανδρέου.Αυτός φταίει για όλα.

• Όταν ψηφίζονταν Μνημόνια, Μεσοπρόθεσμα, Εφαρμοστικοί νόμοι , μειώσεις μισθών και συντάξεων, απολύσεις και χαράτσια ο Υπουργός κ. Χρυσοχοΐδης και τα ψήφιζε, και τα εφάρμοζε και τα υποστήριζε.

Ο άλλος ο κ. Χρυσοχοΐδης (αυτός που τώρα είναι υποψήφιος ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ) έλειπε από τη χώρα και δεν αντιλήφθηκε τίποτα.