ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννη: Συμφέροντα επιθυμούν έξοδο από το ευρώ

Μπακογιάννη: Συμφέροντα επιθυμούν έξοδο από το ευρώ

Συμφέροντα που επιθυμούν την αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη κατήγγειλε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμμαχίας υποστήριξε ότι «υπάρχουν πολλοί, που υπογείως διαδίδουν και προσπαθούν να παραμυθιάσουν τον κόσμο ότι αν επανέλθει η δραχμή δεν θα χρωστάμε, θα είμαστε άρχοντες της χώρας μας και θα μπορέσουμε να τυπώνουμε όσα λεφτά θέλουμε. Αυτό που ξεχνούν είναι ότι τότε η Ελλάδα δεν θα μπορεί να ανοίξει καμία πίστωση προς καμία χώρα του κόσμου».

Η κ. Μπακογιάννη κάλεσε εκ νέου τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου να καταθέσουν τις απόψεις τους ενόψει της διαπραγμάτευσης με την τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Επίσης, εξαπέλυσε επίθεση κατά των Αν. Σαμαρά και Γ. Καρατζαφέρη, επικρίνοντας παράλληλα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν πιστεύω πως κανένας θα φύγει από την κυβέρνηση. Απλώς τα κόμματα προσπαθούν να είναι και με τον αστυφύλακα και με το χωροφύλακα. Έτσι ο κ. Καρατζαφέρης απειλεί κάθε μέρα ότι θα αποχωρήσουν οι υπουργοί του, έτσι ο κ. Σαμαράς λέει «δεν συμμετέχω στην κυβέρνηση, αλλά είμαι αντιπολιτευόμενος». Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια», σχολίασε.