ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το χρονοδιάγραμμα για την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ

Το χρονοδιάγραμμα για την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ

Μέσα στο Μάρτιο θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, που εξειδίκευσε τις αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου.

Βέβαια, το τοπίο παραμένει «θολό», καθώς παρά τη δήλωσή του Γ. Παπανδρέου ότι δεν θα είναι υποψήφιος πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ουδείς μπορεί να προβλέψει τις επόμενες κινήσεις του.

Το σημερινό Πολιτικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι η Εθνική Συνδιάσκεψηθα γίνει το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Μαρτίου. Στην πορεία προς τη Συνδιάσκεψη, θα συγκροτηθούν δύο επιτροπές, η Επιτροπή Απολογισμού και η Επιτροπή προγραμματισμού, η οποία και θα συστήσει 3 επιτροπές. Η πρώτη θα αφορά τη συνδιάσκεψη, η δεύτερη τη διενέργεια συνεδρίου, στις αρχές Ιουνίου και η τρίτη θα ασχοληθεί με την αξιολόγηση των υποψηφίων βουλευτών, στις εθνικές εκλογές.

Κατά τη διάρκειά της Εθνικής Συνδιάσκεψης, θα διαμορφωθούν οι θέσεις του κόμματος και η στρατηγική που θα ακολουθήσει στις βουλευτικές εκλογές.

Μία εβδομάδα μετά, πιθανόν στις 10 και 11 Μαρτίου, θα συνεδριάσει εκ νέου το Εθνικό Συμβούλιο, κατά τη διάρκεια του οποίου θα ανακηρυχθούν οι υποψηφιότητες των επίδοξων αρχηγών του ΠΑΣΟΚ.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα, που βρίσκεται βέβαια σε άμεση συνάρτηση με την πορεία του PSI, οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου από τη βάση του Κινήματος θα διεξαχθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, με πιθανότερη ημερομηνία την Κυριακή, 18 Μαρτίου.

Οι ημερομηνίες στηρίχθηκαν στο σενάριο ότι οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν στις 29 Απριλίου, ενώ τον Ιούνιο, το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει σε Τακτικό Συνέδριο.