ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: "Αυτοκάθαρση του ΣΔΟΕ με μεγάλη σημασία"

Βενιζέλος: "Αυτοκάθαρση του ΣΔΟΕ με μεγάλη σημασία"

Στην σύλληψη υπόπτων για συστάσεις συμμοριών οικονομικού εγκλήματος στη Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Δήλωσε ότι πρόκειται για "Αυτοκάθαρση του ΣΔΟΕ με μεγάλη σημασία" και "μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας και του ΣΔΟΕ".

Επισκοπώντας από το βήμα της Βουλής, επιθέσεις που δέχθηκε από τον Τύπο και τα διαδικτυακά blogs, μετά την "αδιανόητη υπόθεση των οικονομικών εισαγγελέων" και την εξάρθρωση των οικονομικών συμμοριών της Θεσσαλονίκης, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως φέρεται ενοχλημένος γιατί ένας από τους συλληφθέντες στη Θεσσαλονίκη, ήταν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος των εφοριακών στο παρελθόν.

"Μπορεί να είναι και ψηφοφόρος του υπουργού Οικονομικών, μεταξύ των πολλών χιλιάδων πρέπει να πω, ψηφοφόρων του. Στο παρελθόν. Θα δούμε τώρα", παρατήρησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και συνέχισε:

"Τίποτα από τα παραπάνω δεν τον έσωσε. Παρότι όλοι οι κατηγορούμενοι περιβάλλονται από δικονομικές εγγυήσεις και από τεκμήριο αθωότητας, δεν είναι ευχάριστο να βλέπεις τον φερόμενο ως επικεφαλής μιας οικονομικής συμμορίας να είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Δεν είναι ευχάριστο να βλέπεις γνωστό, επώνυμο δημοσιογράφο με στενές σχέσεις με το χώρο της συντηρητικής παράταξης και της Εκκλησίας, να προσάγεται ως κατηγορούμενος. Δεν είναι καθόλου ευχάριστο και συνιστά επιβαρυντική περίπτωση, να κατηγορείται και να συλλαμβάνεται στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, που είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και είναι και στέλεχος του συνδικαλιστικού κινήματος", παρατήρησε ο κ. Βενιζέλος.

"Το ίδιο το ΣΔΟΕ όμως αυτοκαθάρθηκε. Και αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία. Αυτά θέλουν μια εγγύηση θεσμική και πολιτική. Γιατί δεν έγιναν στο παρελθόν και γίνονται τώρα αυτά, και όλες οι άλλες κινήσεις στις οποίες έχω αναφερθεί;", αναρωτήθηκε καταλήγοντας ο υπουργός Οικονομικών.