ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαμαντοπούλου: Επικίνδυνη η διαβίβαση της δικογραφίας για ΕΛΣΤΑΤ

Διαμαντοπούλου: Επικίνδυνη η διαβίβαση της δικογραφίας για ΕΛΣΤΑΤ

Άκρως επικίνδυνη για τη χώρα χαρακτήρισε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου την υπόθεση της διαβίβασης στον Άρειο Πάγο της δικογραφίας για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, ώστε να εξεταστεί αν πρέπει ή όχι να διαβιβαστεί στη Βουλή για να διερευνηθούν ενδεχόμενες ευθύνες πολιτικών προσώπων για τα στοιχεία του ελλείμματος του 2009.

Mιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5», η κυρία Διαμαντοπούλου είπε ότι «μετά την αποτυχία από πρόσφατες πομπώδεις καταγγελίες, οι οποίες αποδείχθηκαν τελείως άδειες και κενές, υπήρξε μία δεύτερη κίνηση, η οποία είναι απολύτως επικίνδυνη για τη χώρα» και τόνισε ότι η «αμφισβήτηση αυτών των στοιχείων τινάζει στον αέρα όλη τη συζήτηση που γίνεται τώρα».

Η υπουργός Παιδείας, παρατήρησε ότι «τα στοιχεία αυτά έχουν επικυρωθεί από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία και με βάση αυτά γίνεται η πιο δύσκολη και η πιο σημαντική διαπραγμάτευση που έκανε ποτέ η χώρα. Αμφισβήτηση αυτών των στοιχείων τινάζει στον αέρα όλη τη συζήτηση που γίνεται τώρα, ενώ δεν είναι καθόλου πειστικά τα δεδομένα του ότι για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα δεν έκαναν τον κόπο να καλέσουν ως μάρτυρα ούτε τον πρόεδρο της Eurostat».

Κατηγόρησε μάλιστα τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι εισαγγελείς, αναφέροντας ότι «επειδή η ίδια έχω υποστεί τι σημαίνει μη σωστή λειτουργία της Δικαιοσύνης με το τεράστιο θέμα των σχολικών βιβλίων, επειδή βλέπω ότι αυτά που γίνονται και με τον τρόπο που γίνονται από τους συγκεκριμένους εισαγγελείς κρύβουν από νομική ιδεοληψία έως πολιτικό παιχνίδι, θεωρώ ότι το πρόβλημα και οι πρωταγωνιστές αυτή τη στιγμή είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν οι εισαγγελείς».

Η υπουργός Παιδείας επανέλαβε τη θέση της ότι ο βίος της κυβέρνησης Παπαδήμου θα πρέπει να παραταθεί, καθώς, όπως είπε, εκτός από την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση, υπάρχουν κρίσιμα ζητήματα που πρέπει να ρυθμιστούν.

Αναφορικά με τον πιθανολογούμενο ανασχηματισμό, τάχθηκε υπέρ, υπό την προϋπόθεση ότι θα αλλάξει ο σχεδιασμός, δηλαδή θα παραταθεί η θητεία της κυβέρνησης.