ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφυροκοπείται το νέο Μνημόνιο

Σφυροκοπείται το νέο Μνημόνιο

Στην αποδόμηση του Μνημονίου ΙΙ έχουν επιδοθεί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά την συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών υποθέσεων της Βουλή και λίγες ώρες πριν την είσοδό του στην Ολομέλεια για την κρίσιμη ψηφοφορία.


Ο κ. Δημήτρης Κουσελάς επισήμανε ότι «Λείπει η νομιμοποιητική βάση στο πλαίσιο τη οποίας λήφθηκαν τα μέτρα , είναι πολύ δύσκολο να ψηφίσω μια σειρά από διατάξεις, υπάρχουν και θετικά αλλά υπάρχει σειρά ακραίων διατάξεων που αφορούν τον ιδιωτικό τομέα, εργασιακά που θα κάνουν την χώρα μια βαλκανική χώρα στο όνομα μιας ανταγωνιστικότητας δεν μπορώ να ψηφίσω την διαδοχική αλά σταθερή διάλυση του κοινωνικού κράτους με τον αργό θάνατο του συνταξιούχου και το κλείσιμο φορέων όπως ο ΟΕΚ και της εργατικής εστίας.

Να ξαναδείτε το άρθρο Δεν θα πρέπει στην ολομέλεια αύριο να πάει έτσι , επιφυλάσσομαι να σας ακούσω και σας δηλώνω ότι θα ψηφίσω κατά συνείδηση».

Στο ίδιο μήκος ο κ. Χρήστος Μαγκούφης ο οποίος τόνισε ότι «Σήμερα αναρωτιέμαι μετά από τόσους αγώνες για την αποκατάσταση της δημοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης, φτάνω να παίρνω πριν από 5 λεπτά το πακέτο για το νέο μνημόνιο. Πόσο ευνουχισμένη είναι η δημοκρατία; Θλίβομαι για την κατάντια της Βουλής, έπρεπε να γίνει σήμερα εξέγερση και επανάσταση και να πούμε ότι κύριοι της κυβέρνησης είστε ανεύθυνοι.

Όμως τα ΜΜΕ είχαν το πακέτο πριν από μέρες. Δεν υπάρχει ίχνος αναπτυξιακής στρατηγικής και όλα επικεντρώνονται στην συμπίεση του μεροκάματου και πως θα υπηρετήσουμε τα συμφέροντα και τα προνόμια των βιομηχάνων και των εταίρων. Πολύ φοβάμαι ότι οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία, ποιος μπορεί να μου υπογράψει ότι δεν θα καταλήξει η χώρα σε χρεοκοπία; Δίλημμα: αυτό που θα οδηγήσει στην χρεοκοπία;

Ή να δούμε διαφορετικά τις κινήσεις της πατρίδας; Άμεσα ζητώ την άρση της κατάργησης του ΟΕΚ και της εργατικής εστία, εαν δεν την άρουνε άρω την εμπιστοσύνη μου στην κυβέρνηση Παπαδήμου και την ψήφο εμπιστοσύνης που έδωσα, είναι θλιβερό να συμβαίνουν αυτά. Γενναιότητα είναι να μπορείς να αντέξεις την μοναξιά.

Δεν υπάρχει βούληση να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη, έχουμε καταστήσει τη Βουλή πεδίο ανομημάτων. Δειλία είναι να κρύβεσαι πίσω από την κομματική πειθαρχία για να το έχεις σαν άλλοθι για το τομάρι σου. Δεν παζαρεύεται η συνείδησή μου. Ας μπει στο περιθώριο το περί κομματικής πειθαρχίας. Εγώ για να ψηφίσω το μνημόνιο ζητώ αλλαγές στα εργασιακά, το 22% να επανέλθει, να μην έχουμε μείωση, ας κόψουν τον 14 και 13, όχι όμως μείωση στα μεροκάματα».