ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Παπούλιας: «Ποιος είναι ο κ. Σόιμπλε;»

Κ. Παπούλιας: «Ποιος είναι ο κ. Σόιμπλε;»

Προσωπική επίθεση στον γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας.

«Προσέβαλλε τη χώρα μου. Δεν μπορώ να το δεχθώ! Ποιος είναι ο κ. Σόιμπλε;» τόνισε ο κ.Παπούλιας, λίγες ώρες μετά τις νέες προκλητικές δηλώσεις του γερμανού πολιτικού.

Μάλιστα, ο κ. Παπούλιας δεν αναφέρθηκε μόνον στον κ. Σόιμπλε, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν προσβάλει την Ελλάδα. «Ποιοι είναι οι Ολλανδοί; Ποιοι είναι οι Φιλανδοί; Εμείς πάντοτε είχαμε την υπερηφάνεια να υπερασπιστούμε όχι μόνο τη δικιά μας ελευθερία, όχι μονάχα τη δικιά μας πατρίδα, αλλά την ελευθερία της Ευρώπης», επισήμανε.

Κατά τη διάρκεια γεύματος στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις, που αποτελούν κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και υποφέρουν από την οικονομική κρίση.

«Δεν θα επικαλεστώ τα κοινότυπα του Τσώρτσιλ για την ηρωική αντίσταση των Ελλήνων. Τα ξέρουμε εμείς, τα ξέρουν οι παππούδες μας, τα ξέρουν οι πατεράδες μας», προσέθεσε ο κ. Παπούλιας, που επικαλέστηκε τον παππού του, που ήταν ο «πρώτος υπαξιωματικός τραυματίας στη μάχη των Βουκολιών στην Κρήτη, όταν πήγαν για να απελευθερώσουν την Κρήτη».

Μήνυμα έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και στην πολιτική τάξη της χώρας, την οποία κάλεσε «να φανεί αντάξια της αποστολής της», ακολουθώντας το παράδειγμα των στρατιωτικών. «Πάνω από όλα είναι η σωτηρία του τόπου μας, η Ιστορία της Ελλάδας», υπογράμμισε.

Διαβάστε ακόμη:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραιτείται του μισθού του

“Verboten” από Σόιμπλε και εκβιασμός σε Σαμαρά

Νέα ωμή παρέμβαση Σόιμπλε στα πολιτικά δρώμενα της Ελλάδας

Γερμανία: «Δεν εγκαταλείπουμε την Ελλάδα»