ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα ωμή παρέμβαση Σόιμπλε στα πολιτικά δρώμενα της Ελλάδας

Νέα ωμή παρέμβαση Σόιμπλε στα πολιτικά δρώμενα της Ελλάδας

Το παιχνιδάκι που παίζουν οι Γερμανοί με την Ελλάδα συνεχίζεται με την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να κάνει την «καλή» και τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τον «κακό» της όλης υπόθεσης.

Μάλιστα ο κ. Σόιμπλε με το γνωστό του ύφος επανήλθε σήμερα και δήλωσε πως είναι ανήσυχος…για το ποια πολιτική δύναμη στην Ελλάδα θα μπορούσε να εγγυηθεί ότι η χώρα θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα με την ΕΕ και το ΔΝΤ μετά τις εκλογές του Απριλίου.

"Αν κοιτάξει κανείς τις πολιτικές συζητήσεις και τις δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα, τότε θα αναρωτηθεί ποιος θα μπορούσε να εγγυηθεί πραγματικά για μετά τις εκλογές ... -- και αυτό το βρίσκω ιδιαίτερα ανησυχητικό -- ... το πώς η Ελλάδα θα συνεχίσει να τηρεί αυτά που συμφωνούμε τώρα", δήλωσε ο Σόιμπλε στον ραδιοφωνικό σταθμό SWR2.

"Δεν είμαι ακόμη βέβαιος ότι όλα τα κόμματα στην Ελλάδα έχουν συναίσθηση της ευθύνης που φέρουν για τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα", είπε ο Σόιμπλε, συμπληρώνοντας ότι η ΕΕ θα συνεχίσει να βοηθάει την Ελλάδα εφόσον αυτή τηρεί τις υποχρεώσεις της.