ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Ζητάμε ψήφο εξουσίας και διακυβέρνησης

Τσίπρας: Ζητάμε ψήφο εξουσίας και διακυβέρνησης

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο τον Γ. Παπανδρέου και τον Α. Σαμαρά εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Ούτε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ούτε η σημερινή κυβέρνηση μπορούν να δεσμεύσουν την Ελλάδα, παρά μόνον ο κυρίαρχος λαός, που σύντομα θα κληθεί στις κάλπες για να λάβει τις αποφάσεις του, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του σε πολιτική συγκέντρωση στο κλειστό γήπεδο της Μ.Ε.Ν.Τ. στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Τσίπρας έστρεψε τα βέλη του κατά του κατά του Λ. Παπαδήμου κατηγορώντας τον ότι «παρέδωσε τη χώρα όμηρο στους δανειστές για να οδηγηθεί σε αυτό που οι μιντιοκράτες και οι κυβερνώντες ονομάζουν οργανωμένη χρεοκοπία».

Επιτέθηκε και εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι είναι όλοι τους υπόλογοι και παρατήρησε πως ο πρώτος έκανε πολιτική καριέρα με τον σοσιαλισμό και ο δεύτερος με τον πατριωτισμό.

Αναφερόμενος στις επερχόμενες εκλογές σημείωσε πως αυτή τη φορά ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α δεν θα ζητήσει ψήφο καταγγελίας, αλλά ψήφο εξουσίας και διακυβέρνησης. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι από τις εκλογές θα προκύψει ένας νέος συνασπισμός εξουσίας ο οποίος θα ξηλώσει τα επώδυνα μέτρα και τις παράνομες συμβάσεις.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι μόνο την περίοδο της δικτατορίας υπήρχε ανάλογο κλίμα συμπαράστασης στο εξωτερικό, όπως τώρα με τις διαδηλώσεις σε διάφορες πόλεις με το σύνθημα «είμαστε όλοι Έλληνες».

Ο κ. Τσίπρας απάντησε και στα όσα περί «εθνικοφροσύνης» του καταλόγισαν με αφορμή δήλωση του, ότι οι κυβερνώντες στην Ελλάδα είναι λιγότερο Έλληνες, επειδή ταυτίζονται με αυτά που λένε οι δανειστές μας.

«Εάν ο λόγος μας ήταν εθνικοφροσύνης θα μας είχαν βάλει στην κυβέρνηση, διότι τους εθνικόφρονες βάζουν, τον Βορίδη και τον Γεωργιάδη», σχολίασε και πρόσθεσε: «Μας εγκαλούν διότι εντοπίσαμε τον πυρήνα του προβλήματος. Για μας δεν είναι ίδια η πατρίδα του Λάτση, του Βαρδινογιάννη, του Μπόμπολα, με την πατρίδα που έχει ο άνεργος και ο εργαζόμενος».

Επισήμανε, ακόμα ότι υπάρχει ένα «τρίγωνο της αμαρτίας», που αποτελείται από το πολιτικό σύστημα, τραπεζίτες και ΜΜΕ και αν δεν «σπάσει» δεν πρόκειται να αλλάξουν τα πολιτικά πράγματα στην Ελλάδα».