ΠΟΛΙΤΙΚΗ

25η Μαρτίου: Ηχηρά μηνύματα στήριξης και συνεργασίας από Μπάιντεν, Μακρόν, Τζόνσον, Σταϊνμάιερ

25η Μαρτίου: Ηχηρά μηνύματα στήριξης και συνεργασίας από Μπάιντεν, Μακρόν, Τζόνσον, Σταϊνμάιερ

25η Μαρτίου – Όλες οι ειδήσεις: Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την επανάσταση του 1821 o Τζο Μπάιντεν, o Εμανουέλ Μακρόν, o Μπόρις Τζόνσον και άλλοι ηγέτες του κόσμου έστειλαν μηνύματα στήριξης της Ελλάδας.

Ορισμένοι εξ αυτών, μάλιστα, όπως ο Εμανουέλ Μακρόν από τη Γαλλία και ο Σκοτ Μόρισον από την Αυστραλία μίλησαν και στα ελληνικά για να τιμήσουν τη χώρα μας.

«Η σχέση μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ θα είναι στενότερη από ποτέ, στη διάρκεια της δικής μου διακυβέρνησης. Είμαι απίστευτα υπερήφανος, να είμαι ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος θα βοηθήσει να ξεκινήσει, τα επόμενα 200 χρόνια της στενής συνεργασίας και φιλίας μας» διεμήνυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο μήνυμά του που μεταδόθηκε πριν την έναρξη της εντυπωσιακής στρατιωτικής παρέλασης στο κέντρο της Αθήνας.

«Θα είμαστε στο πλευρό σας όταν η ιστορία γίνεται άδικη μαζί σας ή όταν υπάρχει απειλή» διεμήνυσε, μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στο δικό του μήνυμα με αφορμή τους εορτασμούς για την 25η Μαρτίου.

«Είμαστε εδώ και θα είμαστε στο πλευρό όταν η ιστορία γίνεται άδικη μαζί σας, όταν η αλληλεγγύη, μερικές φορές μπορεί να απουσιάζει, ή όταν υπάρχει απειλή. Γιατί η δική σας ελευθερία είναι η δική μας», είπε ο Γάλλος πρόεδρος στα γαλλικά ενώ στο τέλος του μηνύματός του ανέφερε ξανά αλλά αυτή τη φορά στα ελληνικά «η δική σας ελευθερία είναι η δική μας».

«Χαρούμενη Ημέρα Ανεξαρτησίας Ελλάδα! Καθώς γιορτάζετε τα 200 χρόνια ενός απίστευτου ταξιδιού, η Ελληνοαυστραλιανή κοινότητα, περήφανα, θα συμμετέχει στους εορτασμούς σας», έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον, προσθέτοντας εικόνες από τις σημαίες της Ελλάδας και της Αυστραλίας. «Έκλεισε» δε τον χαιρετισμό του με τον στίχο από τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας, «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!».

«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι υπερήφανο που διαδραμάτισε ρόλο στην ίδρυση του σύγχρονου ελληνικού κράτους και εκτιμώ πολύ τη φιλία που υπάρχει μεταξύ των λαών μας σήμερα» έγραψε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

Τα συγχαρητήριά του για την Εθνική Εορτή της Ελλάδας και για την σημερινή 200ή Επέτειο από την έναρξη της Επανάστασης, εξέφρασε ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, με μήνυμά του προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Με αφορμή την Εθνική Εορτή της Ελληνικής Δημοκρατίας και την ειδική επέτειο την οποία γιορτάζετε φέτος, αποστέλλω σε εσάς και σε όλους τους πολίτες της χώρας σας, εκ μέρους και των συμπατριωτών μου, τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια» αναφέρει ο κ. Σταϊνμάιερ.

«Ειδικά ενόψει των τεράστιων προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε από κοινού στην Ευρώπη, είναι προσωπική μου επιθυμία οι δύο λαοί μας να παραμείνουν και στο μέλλον στενά συνδεδεμένοι και με φιλία, μέσω εντατικής ανταλλαγής στην πολιτική, την οικονομία και την κοινωνία» προσθέτει ο πρόεδρος της Γερμανίας.

«Είθε το μέλλον να φέρει ειρήνη, ευημερία και ευτυχία στον λαό της Ελληνικής Δημοκρατίας» αναφέρει σε μήνυμά του ο Πρόεδρος της Ιρλανδίας Μάικλ Ντ. Χίγκινς

«Συγχαρητήρια στον λαό της Ελλάδας για 200 χρόνια ανεξαρτησίας. Η Ιρλανδία είναι υπερήφανη που στέκεται δίπλα στην Ελλάδα ως συνεργάτες της» αναφέρει σε ανάρτησή της στο Twitter η πρεσβεία της Ιρλανδίας στην Ελλάδα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εθνική επέτειος 25ης Μαρτίου: Δόξα, τιμή και περηφάνεια στη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση